Egna semlor 

Igår bakade jag och Juni semlor. Det här receptet var toppen. Vi gjorde en halv sats och det blev 25 minisemlor. Vi fyllde dem bara med vanlig köpemandelmassa, dvs inga hemrostade mandlar, och de blev jättegoda.

Idag bakade jag bröd. Ja, nu verkar jag väldigt huslig men jag tror mest jag prokrastinerar att organisera klart i klädkammaren. Jag fortsätter outtröttligt med samma recept på matbröd (50 g jäst, 1 msk olja, 2-3 tsk salt, 6 dl kallt vatten, ca 12 dl manitobamjöl och gryn, valfri blandning men minst 2/3 mjöl) men gör i alla fall limpor i formar som omväxling till frallorna. Men man behöver inte så mycket variation till frukost?

Jag glömde vallmofrö men de blev ganska fina ändå, med havregryn i botten på formarna. Den ena limpan är alltså uppochnedvänd. 

Längst bak i senaste Buffé är detta recept med och jag blev helt upplivad av att de valt att tipsa om något omåttligt mitt i allt miljötänk, närproducerat och vego. Att det ändå finns utrymme för att freaka ur. Heja det. 

En reaktion på ”Egna semlor ”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.