Matlagningsbloggen

Favorit i repris:

Det här enkla, billiga och jättegoda lagade jag idag. Tips även för veg!

Ingredienser:
– en morot
– en lök (röd eller gul)
– två vitlöksklyftor
– en burk ekologiska körsbärstomater (eller vanliga krossade)
– pasta
– chèvre (mozzarella eller parmesan funkar)
– fryst basilika (eller färsk)
– valnötter (eller solrosfrön eller pumpakärnor)

Gör så här:
1. Koka pasta
2. Riv morot och lök på största delen av rivjärnet, vitlök på en mindre
3. Fräs morot och lök i en kastrull med olja
4. Häll på tomaterna. Jag mixade lite lätt med stavmixer för gillar en jämn konsistens
5. Salta och peppra + tillsätt basilika
6. Blanda ned pastan
7. Servera med några skivor chèvre och en liten näve grovt hackade valnötter

Ett minus till mig för att jag lade till färsk chorizo (som jag skalade och stekte i små härliga klumpar) när receptet i sig är vegetariskt. Men ni kan ju skippa den biten. Dock att det var GOTT, älskar färsk korv.

Receptet är oerhört inspirerat av nåt Jamie Oliver jag hittade via google, där har man också i färsk spenat på slutet, det är säkert fint. Annars ruccola? Och ja, typ allt går att byta ut mot något annat, gillar såna recept.

jamie
Kan man ens servera mat fulare än jag? Allt i en klump, blöta tomater, ingen sallad. 

 

2 reaktioner på ”Matlagningsbloggen”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.