18 reaktioner på ”Din godaste paj?”

  1. Pajskal orkar jag inte skriva ”recept” på – gör i princip alltid samma, men med lite olika mjöl. (Vete, graham, råg, kikärts- är de vanligaste att blanda i olika proportioner + smör + iskallt vatten.)

    Goda fyllningar: tärnad salami + brie + äggstanning. // Fetaost + broccoli + soltorkade tomater + pinjenötter + äggstanning. // Räkor + timjan + tomatpuré + äggstanning gjord på creme fraîche istället för mjölk.

    Och så är jag (men ingen annan, verkar det som?) väldigt förtjust i att göra nån slags stuvning med kyckling (typ grillad eller strimlade filéer), ärtor och paprika. Till den pajen tycker jag att det är godast med färdig smördeg som pajskal. Tar gärna några strimlor av degen och gör ett flätat lock av också.

  2. Äntligen ngt jag kan kommentera på!
    • svamppaj, med mkt timjan och parmesan!
    • lax & sparris (funkar med broccoli oxå, men godast med sparrar) (men inte för mkt lax, gör alltid fel så det bara smakar lax)
    • tacopaj (quornfärs med tacokrydda, ett lager creme fraiche+tacosås, riven ost o tomatskivor ovanpå)
    (• om man äter gris: klassisk quiche lorraine)

  3. Mina bästa är köttfärspajen, rökt skinka-och-ädelostpajen samt pajernas kung, tacopajen. Har aldrig skrivit ordet paj såhär många ggr någonsin!

  4. Köttfärspaj med feta eller apetinaost istället för vanlig ost på toppen. Gärna med hemmagjord tomatsås till (burktomater, honung och kryddor)

  5. Min favorit är som en quiche lorraine fast med en massa stekt purjolök i. Så typ stekt purjolök och äggstanning … och ost. Osten är grejen, gärna västerbotten men vad som helst som smakar mycket går bra.

    Sedan har jag ett jättebra recept på en kall paj, som jag tyvärr inte kan äta längre p.g.a. vegetarian. När jag tänker på den pajen så blir jag tveksam till om det var ett bra val. Funderade bara häromdagen om det skulle gå att vegetarisera. Kanske inte en matlådepaj, men så god att den måste tipsas om. Den kommer från allas vår Katta Kvack: http://www.kattakvack.se/?p=24839

  6. Färdig pajdeg pga bekvämt. Äggstanning på grädde. Jäkla mkt ost.
    Sen:
    Skinka
    Mer ost och majs (barnpoppis)
    Broccoli bacon Sweet chili
    Grönkål spenat bacon
    Köttfärssås
    Annan pastasås

    Viktigast är tillbehöret:
    Haricot verts m sötstarksyrlig dijonvinaigrett!

  7. Har du provat smulpaj? Jag gör en ganska fast grönsaksröra med tomat, oliver, aubergine mm. Lägg i en pajform. Strö över fetaost. Sedan strösslar jag över en smulblandning av smör, vetemjöl, lite hackade nötter o massa riven ost.

  8. En av de godaste vegetariska pajerna jag lagat är denna:
    http://mat-ro.blogspot.se/2012/10/italiensk-paj-med-bla-farsk-spenat-och.html
    Annars är paj bra att göra när man har rester. Det går att göra god paj av lite allt möjligt, t ex pulled pork-, kyckling- eller köttfärssåsrester. Bara att blanda i valfri mängd grönsaker som en hittar i kylen och fylla på med äggstanning eller med creme fraiche och riven ost-blandning.
    Personligen är jag inte så glad i pajdeg så jag ska prova smulpaj-idén här ovan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.