Giftfritt och bra kaffe

Här kommer ett inlägg om några pressutskick jag fått den senaste tiden.

1. Den här lättlästa boken är jätterolig! Vi har lärt oss massor om myror.

2. När man cyklar från Hammarö, där jag är uppväxt, och in till Karlstad, doftar det ljuvligt när man kommer till inte hamn. För där ligger nämligen det stora kafferosteriet Löfbergs.

Med Next Generation Coffee satsar Löfbergs på att förbättra utvecklingsmöjligheterna för nästa generation kaffebönder. Det gör man bland annat genom utbildning och direkt handel.

Själv dricker jag mest kaffe när jag är på resa, som här i Etiopien. Men kaffe är ändå en del av livet och här kan man läsa mer om hur Löfbergs tar ansvar.

3. Giftfri – ett rent liv utan tillsatser av Martina Johansson och Fanny Lindkvist.

Jag lever inte precis giftfritt och min typ av plastbantning är snarare att lämna uttjänt plast till återvinningen och välja gjutjärn och träslev nästa gång, än att kasta ut teflonpannan. Men boken är även proppad med husmorstips och upplägget är lättläst och i tydliga kapitel, vilket gör det enkelt att plocka russinen ut den giftfria kakan. En bra presentbok till den som gillar att leva hållbart.

2 reaktioner till “Giftfritt och bra kaffe”

  1. Åh den där myrboken har vi också och vi båda tycker den är jätterolig och intressant! Tror vi fick hem den av misstag när jag missat att avboka ett bokpaket. Tur i oturen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.