Alla vi som saknar Marian Keyes

Åh när jag läste Vattenmelonen första gången, älskade verkligen den boken. Och Bridget Jones dagbok, fast det borde ju ha varit innan? Jag tänker alltså på den där chick lit-eran som började i slutet av nittiotalet…

Jag tror inte jag läst något av varken Keyes eller Fielding på minst tio år. Men jag kan verkligen sakna lite feel good, särskilt brittisk. Det närmsta jag kommit genren de senaste åren är liksom Kvinnan på tåget (syftar på mina känslor för huvudkaraktären och det brittiska).

Idag läste jag Johanna L (på Bokhora) om Mhairi McFarlanes Who’s that girl?” och kände genast att jag behövde beställa de tre böcker av McFarlane som översatts till svenska och finns i pocket. Jag tror det blir perfekt semesterläsning.

31 svar till “Alla vi som saknar Marian Keyes“

 1. Alltså innan jag kom till stycket ville jag SKRIKA ut McFarlane McFarlane McFarlane McFarlane!!!

  1. JAAA!

 2. Tips tips! Lindsey Kelk är välskriven och rolig chic-lit. Brittisk dessutom! 🙂 Och… inte brittisk men ack så bra: Alla Janet Evanovichs böcker om Stephanie Plum. Happy reading!

  1. Åh underbart, så tacksam för tips!

 3. Ja! Mhairi McFarlane är ett utmärkt alternativ till Bridget Jones och Marian Keyes!

  1. Yeeey, tack Ylva!

 4. Therese skriver: Svara

  Vattenmelonen var verkligen en upplevelse! Har du läst övriga av henne om de andra systrarna? I såna fall MÅSTE du läsa den senaste ur mammans perspektiv. Hon har gjort en ordbok från A till Z där alla ord är kopplade till familjen. Fruktansvärt rolig!

  1. Nej, det har jag inte. Men måste ju göra det nu!

 5. Jenny Colgan är också en författare att spana in. Finns inte så många översatta till svenska (bara tre), men om du brukar läsa på engelska så finns det betydligt fler.

  1. Jag är så värdelös på att läsa på engelska pga ovan, men får väl börja nu. Tack!!

 6. Tipsar om Hester Browne, Gemma Townley och Sasha Wagstaff för semesterläsning. Vet dock tyvärr inte om de finns på svenska.

  1. Tusen tack!

 7. Jag läser en så rolig sommarkurs i litteraturvetenskap nu; Romance under tre årtionden! Vi läser och analyser Bridget Jones, Stolthet och fördom mfl. Så kul! Finns som distanskurs på Linnéuniversitet 🙂 Gillar också Marian Keyes.

  1. Nä vad kul!

 8. Katherine Webb. Feelgood fast lite djupare, inte chic lit.

  1. Jättebra tips låter det som!

 9. Så många bra tips! Här ska sommarläsas!
  Keyes böcker är ju lite som marabouchoklad, inget motstånd, de bara smälter ner och man kan sätta i sig hur mycket som helst.

  1. Precis så!

 10. Jojo Moyes tycker jag faller under samma kategori. Inte lika rolig som Marian Keyes, men funkar bra!

  1. Toppen! Den där bestsellern var urgullig ju!

  2. Fatima skriver: Svara

   Jag har läst en av Jojo Moyes och tänkte också tipsa om henne.

 11. Wow. Tack för detta inlägg! Perfekt tajming med så många förslag på precis den sortens böcker jag vill läsa just nu. Lovely!

  1. Så bra läsare som tar sig tid att tipsa och kommentera!

 12. Sophie Kinsellas böcker som INTE handlar om shopaholic (för de får jag ångest av) är väldigt mysiga och roliga tycker jag! superkul med bra tips från alla läsare!
  om nån är sugen på bra engelska ”psykologiska” deckare så kan jag tipsa om Sophie Hannah, typ besatt av hennes böcker just nu! dock varning att man kan bli mörkrädd för mindre, läses helst när man inte är ensam hemma!

  1. Jättebra tips!

 13. Svansson skriver: Svara

  Jag lägger mig helt fräckt i här och rekommenderar nåt som ej uppfyller ovan nämnda kriterier men som är så perfekt sommarläsning om man gillar mystery novels men inte vill läsa trötta amerikanska författare, eller om svenska krimmare som lyssnar på opera och har alkoholproblem: Dorothy Sayers Peter Wimsey-romaner från tidigt 1900-tal. Låter kanske töligt med gamla böcker men jag har läst alla dessa och flera stycken har jag dessutom läst om, något som annars är förbehållet John Irvings bästa (side note: har du läst En bön för Owen Meany? Sjuk men underbar). Slut på meddelande, over and out. ?

  1. Älskade detta meddelande!

  2. ALLTSÅ jag ÄLSKAR dorothy sayers och läser om då och då! så himla mysigt/romantiskt/spännande! gamla böcker är bäst! (och nya)

 14. Åååh, det påminner mig om Janet Evanovich. ÄLSKAR ju serien om Stephanie Plum!! Och Jennifer Cruise, också skön chicklitt.

  /Hon som helt och hållet älskar young adult fantasy/fiction framför allt och senast i går köpte en ny bok att unna mig: A court of thorns and roses av storfavoriten Sarah J Maas. Lätt svettig pga uppspelt och längtar mycket efter att få börja läsa.

 15. testa även liane moriarty – finns flera böcker inlästa av underbara kerstin andersson på storytel. bra driv och bra personporträtt

  1. TACK!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.