Låt oss hoppas på det bästa

Igår hade Carolina release för sin bok Låt oss hoppas på det bästa. Den är redan såld till 12 länder och när hennes ”agent” läste upp omdömen utländska förläggare fick jag gåshud. Så starkt! Tänk vad många människor denna bok kommer att påverka.

Den sista gången jag säger god natt till dig vet jag inte att det är sista gången jag gör det. Om jag hade vetat det hade jag förmodligen lagt mer energi i avskedet. I stället säger jag att jag tror att jag går och lägger mig hos Ivan snart. Du protesterar inte. Med blicken fäst vid din dator låter du mig gå och jag gör det, jag går, för allra sista gången går jag ifrån dig. Jag tror att vi ska ses i morgon bitti. Det gör vi inte. Vi ses aldrig mer.

En morgon finner Carolina sin man död i sängen. Hon blir ensam med deras lille son och tvingas till ett helt nytt liv, samtidigt som hon rannsakar det liv hon har haft. Låt oss hoppas på det bästa är en gastkramande uppgörelse, inte bara med döden utan också med livet: med kärleken och föräldraskapet och den moderna relationen och dess inneboende förväntningar.

6 reaktioner till “Låt oss hoppas på det bästa”

  1. Beställde på AdLibris i förväg och läste ut den imorse. Det har blivit en del böcker med tema sorg det senaste året, för att försöka förstå de stora förluster som finns så nära mig, fast där jag inte är sörjande i första led. Det här var utan tvekan den starkaste och den som beskriver sorgen så som jag ser den hos mina nära; Kall, naken, oresonlig, ständigt närvarande och prövande familjeband, kärlek och vänskaper. En helt fantastisk och viktig bok. Tack Carolina. Det är svårt att finna ord för ditt mod. ❤️

  2. Åh fy fan. Jag orkar inte ens gå dit i tanken, mitt hjärta går sönder. Dessa stora sorger en del människor tvingas bära på i sina liv. Hur orättvist det är. Finner inte orden.

  3. Jag hade lagt in en bevakning om boken, men fick inget meddelande. Nu har jag i alla fall klickat hem boken och ser fram emot att läsa, trots att det är en sorglig och tragisk förlust. Bra jobbat Carolina.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.