Nina börjar skolan

Vi tyckte så mycket om Nina börjar skolan, uppföljaren till Nina och snöleoparden. Förutom att det är urmysigt att läsa något som båda gillar så var det ämnen med mycket igenkänning för Juni. Det blev till bra samtal om till exempel vänner och läskig toaletter. 

Vill du ha boken? Skriv en kommentar med en barnbok du gillar så drar jag två vinnare på tisdag! En person får en e-bok och en person får ett fysiskt ex.

 

22 reaktioner till “Nina börjar skolan”

 1. Åh, jag älskar bra barnböcker! En favorit är ”Bus och frö på varsin ö” av Maria Nilsson Thore. Den har vackra bilder, härlig, lite poetisk text och en fin story. Gillas mycket av både mig och barnen!

 2. Vi älskar att läsa med barnen och de själva har sen de var små knattar på 1 år själva initierat lässtunder. Barnen älskar att läsa om Kristalla som är en saga där två prinsessor blir kärlekspar. Jag tycker inte att den är särskilt bra skriven och ganska tråkig att läsa, men läser väl på eftersom det är ont om normbrytande böcker. Men en barnbok jag gillar att läsa är de om Gittan!

 3. Tipsar om Dunne-böckerna. Så bra berättat om viktiga och oviktiga saker med jättefina illustrationer. Hälsar Julia

 4. Även jag tipsar om Dunneböckerna. Både jag och sexåringen är som uppslukade och kan inte sluta läsa på kvällarna. Vilken tur att kapitlen är korta så att man kan ta ett till, och ett till … OCH att det finns fem böcker om Dunne.

 5. Vi har precis börjat med kapitelböcker. Vi läste precis Lasse-Majas Detektivbyrå med fotbollsmysteriet. Väldigt trevlig bok att börja med.

 6. Enstörigt ska jag tipsa omen bok jag INTE gillar och det är de bedrövliga Sune-böckerna från när vi var små. Mina brorsdöttrar älskar Håkan-Bråkan nu istället och jag tycker det är så tråkigt att de inte har tjejförebilder. Så jag skulle hemskt gärna vilja ge den här boken till dem.

 7. Nioåringen och jag har börjat läsa Harry Potter-serien, ett mysigt sätt att ha egentid ihop för lillebror är ju för liten för de böckerna. Än så länge håller vi på med den första och ska sen ta en filmkväll och se filmvarianten.

  Men den bok jag vill tipsa om är ”Giraffen Staffan reser hem” av Sören Olsson och Anders Jacobsson. Giraffen Staffan lever i en apfamilj i ett apsamhälle och känner att han inte passar in, han är inte som alla andra. Han reser iväg för att hitta såna som är som honom själv.
  Det är en bok med humor men som samtidigt ger ett tillfälle att prata om att våga vara sig själv och att alla är lika bra även om man är olika.

 8. Vi älskar ju Ingridböckerna och Stella och Sam men de har Stora vuxit ur nu. Vore fint med en ny bok för henne/oss att drunkna i.

 9. Mina pojkar gillar böckerna om Kråke. De finns böcker om Kråke för de minsta, för lite större och sen kapitelböcker. Just nu blir det mycket Kråke för våran snart treåriga pojke ?
  Sen har vi läst flera Lasse-Maja för 6 åringen ?

 10. Vi läser många Lasse-Majas detektivbyrå här hemma. Kluriga och spännande för vår femåring.

 11. Här läser vi också Nina och snöleoparden och femochhalvtåringen håller andan och får stora ögon av igenkänning. Så sugen på att börja skolan, så jag gissar att nästa bok passar perfekt!

  Annars gillar vi Jonna Björnstiernas samlade sagor om familjen kanin, lagom läskiga och fina kartor att titta på. Den kan vi nu läsa tillsammans med treåringen också.

 12. Åh, jag beställde första Nina-boken till julklapp, men så var den slut på lager!

  Vill tipsa om Sandvargen av Åsa Lind, den passar perfekt att läsa högt från ungefär fem år. Men min åttaåring vill fortfarande höra ett kapitel då och då, den är lite filosofisk och mysig, men vardagsnära. Annars är den gamla klassikern Bella & Gustav av Eva Eriksson storfavorit. Tröttnar aldrig.

 13. Vi har läst så mycket böcker, Texas älskade ”min pappa tyngdlyftaren” mycket! Jag skriver alltid en hälsning + datum till Texas i böckerna jag köper hem. Ibland en tanke kring boken, ibland bara en liten hälsning. Jag tänker att det blir fint för honom att kunna läsa i framtiden (kanske till och med för sina egna barn?)

 14. Vi började läsa kapitelböcker i somras för vår snart-5-åring, tyckte också om Nina och snöleoparden. Har läst sandvargen, en del lassemaja och så men mitt bästa tips (i deras ålder) är Fruktolösa tokobertar av Torbjörn Flygt! Både jag och sonen ville bara läsa mer och mer, och hade lika roligt!

 15. Jag o 3-åringen har med ömsesidig glädje läst Vem hämtar vem?
  av Karin Cyrén & Siri Ahmed Backström. Kul pga samma historia ur två perspektiv, en får vända på boken o så är det ett litet fönster in i boken på omslaget. Mkt uppskattat!
  Det var tur : Det var synd
  Av Thomas Halling o Eva Eriksson är lite liknande. Rekommenderar!

 16. Vi läser Gittan-böckerna, men tipsar om Pija Lindenbaum ö h t. Sedan plöjs det Lassemajas Detektivbyrå, och Nina och snöleoparden var mkt omtyckt efter tips från dig.
  Lite utstickare; Den lille prinsen, och Gummi-Tarzan 🙂

 17. hej, särskilt Hedda! Snöleoparden är slut för tillfället men håller på att tryckas upp igen så den hinner nog komma i tid för jul! Om du vill så kan du maila din adress till mig så kan jag skicka en Nina-knapp att lägga i paketet. Detsamma gäller er andra som läser här och vill ha en Nina-knapp till ert barn. emi@emiguner.se

 18. Är det bara jag som tycker det är roligt att författarna i princip hela tiden sätter sin figur i skolan inför bok 2? 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.