Applådera för vårdpersonal

Nu har jag läst på så många ställen att det är kontraproduktivt att applådera vårdpersonalen, att de sliter ihjäl sig och att applåder knappast hjälper, snarare tvärtom (eftersom man då känner att man gjort sitt ”visat uppskattning” istället för att försöka påverka politiskt för att ge rimligare villkor, löner etc eftersom uppskattning knappast läker en undersköterskas trasiga rygg eller ger henne en skälig pension). Läste även följande citat i en grupp och skämdes ihjäl då jag samma dag kallat mitt barns lärare för hjältar (eftersom de kämpar så mycket nu):

”Jag är lärare och jag TAPPAR DET om någon säger en enda gång till att vi lärare är ”hjältar”. Jag vill inte va nån jävla hjälte. Jag vill ha klara direktiv och inte behöva göra 5 planeringar till utöver min vanliga. 50% av personalen är sjuk vilket innebär att vi måste planera för musik/bild/idrott också. Hur mycket film kan man se på under en vecka??? :))) samtidigt måste vi planera för en EVENTUELL distansundervisning.”

Ja hur man än vänder sig har man röva bak eller vad det heter. Men om man röstar vänster, mejlar politiker, skriver på upprop osv kanske man kan få komma undan med en klövig sägning? Tack på förhand.

2 reaktioner till “Applådera för vårdpersonal”

  1. Jag är lärare o blir glad om en förälder kallar mig hjälte! Kommunchefen behöver inte göra det =)

  2. Jag håller med om att det inte är tillräckligt med en applåd. Villkoren för vårdpersonalen måste bli bättre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.