Är jag din bekant?

En del av er som läser här är nära vänner och familj. Men en del av er har jag aldrig träffat. Kanske har du läst bloggen sporadiskt i många år, kanske följer vi varandra på instagram? Kanske har du också en blogg, eller hade en? Där vi följde och kommenterade varandra? Kanske har du tänkt att du nån gång borde lämna en kommentar, men aldrig kommit dig för.

Jag tycker ofta det är svårt att veta vad jag ska kalla folk jag följer på internet. Både såna jag känner, fast bara där, eller som jag känner till. Ofta hänvisar jag till en bekant. ”På förskolan där en bekants barn går hände detta…” eller ”En bekant till mig blev lämnad av sin man.” Ibland säger jag ”en bloggare jag läser …”. Härligast är det ju när man pratar med vänner som läser samma bloggare. Där båda blir glada över att Sandra Beijer träffar en ny kille eller undrar om Hanna Pee kommer bli gravid innan året är slut.

Hur förhåller du dig till internetbekantskaper? Är jag din bekant?

56 reaktioner till “Är jag din bekant?”

 1. Alltså så svårt! Jag har samma problem ett par gånger i veckan. Använder nog ofta bekant, men ibland kanske tillochmed vän för ja men, det KÄNNS ju som en vän. Bara att vi aldrig träffats.

 2. Du är min bekanta! Eller ibland ”en jag känner”. Svårt när man pratar med folk som inte läser bloggar annars, får känslan av att dom tycker man är sorglig på nåt vis när man nämner nåt med hänvisning till en blogg.

 3. Jag skulle nog se din som en av mina internetbästisar (Gud, nu blev jag generad). Pratar jag med min man blir det ”en av de där jag känner på internet”. Pratar jag med den delen av bästisar som också har bloggar (som jag träffade för att vi alla bloggade för kanske tio år sedan!) så säger jag nog ”Hanna Rosell”. Alla där vet ju vem du är. Så klart.

 4. Jag har nyss hittat tillbaka till bloggvärlden efter att ha varit borta i flera år så jag känner mig lite ny överallt fortfarande. 🙂 Tidigare har jag nog helt enkelt inte pratat så mycket om bloggvärlden alls. Möjligtvis ”jag har hört att…”. 🙂

 5. Ja, herregud, vad är vi? Övervintrad hundbekantskap? Även om jag är kvar i hundlivet och du är lååångt från det numera känns det fint att fortfarande ha den här kontakten på nåt sätt. Vi klickade så fint, då 🙂

  1. Ja, när jag köper hund hoppas jag att vi kommer att ses igen. På nån tävlingsbana eller så! Jätteglad att jag fick lära känna dig.

 6. Ja bekant skulle jag nog också säga. Eller typ bara ”avlägsen kompis”. Hehe. Men det beror ju på sammanhang, som Jenny säger vet ju många i bästisgänget vem du är och då är du Hanna Rosell.

 7. Jag är inte bekant eller nåt annat för den delen, skulle mer kalla mig okänd. Hittade till din blogg när jag bodde i Karlstad (minns inte hur tyvärr) och du var gravid med Juni. Min syster var gravid samtidigt men du fick Juni tre månader före så det var kul att följa med i Junis utveckling. Sen har det gått en hel del år och jag har nog bara skrivit 2-3 kommentarer genom åren. Du har dock alltid varit en av bloggarna jag går in och läser i dagligen. Du är bra på att skriva texter om livet och du tar upp saker jag tycker är intressanta o jag tycker att du har bra åsikter.

 8. Du är min internet-bekant skulle jag säga! Jag är vän med en vän till Egon (som kommenterade ovanför), och jag sjöng på Linns bröllop, som också egentligen ”bara” är en internet-bekant 🙂 Och Linn hittade mig via Egons väns fru tror jag. Haha, vilken soppa.

 9. Jag har redan refererat till dig som ”en bekant” och skulle nog göra det med de flesta ”närstående” (ha ha) personer jag har genom/bara i sociala medier. Mitt svåraste i dessa bekantskaper är dock alltid när man träffas utanför sociala medier första gången (av en slump alltså) och bara: ”Eh hej, det är jag som är…”. Känner mig alltid så sjukt obekväm av diskrepansen mellan att känna mig nära samtidigt som vi aldrig träffats och kanske inte ens känner igen varandra till utseendet ha ha. Men som svar på frågan, ja många skulle jag kalla bekanta. Dock inte där det bara är ensidigt följande/kommunicerande.

  1. Det är SÅ konstigt ibland. Bäst blir det om det får vara vin inblandat. Jag har lätt för att blanda ihop personer om jag inte har ett ansikte att hänga upp det på så skäms alltid över att jag frågar saker jag egentligen vet.

 10. Jag är en bloggläsare ”bara”. Hade en gång för över tio år sedan (herregud!) en blogg och var mer aktiv. Då skaffade jag mig ett par bloggbekanta (Den där Jenny tex, vi har varit på fest ihop!)
  Nu läser jag bloggar som är intressanta, som jag kanske har något gemensamt med (typ barn i samma ålder) och kloka kvinnor! Där faller du in. Och jag är dålig på att kommentera… sorry, men tycker som sagt du är klok.

 11. Ja, vad svårt det där är! Vi är väl kanske bekanta. Vi har träffats och vi följer varandra på Instagram. Men jag läste din blogg långt innan vi träffades. Hemma refererar jag till ”Du vet Hanna, vars blogg jag följer” 🙂

 12. Åh men jag skulle säga bekant eller en jag känner… instämmer men nån ovan om hur endel verkar tycka det är lite sorgligt att referera till en blogg man läst… vilket de såklart inte är 🙂 Jag har läst länge men kommenterar sällan. Hittade din blogg 2010/2011 nån gång när jag bodde i Kenya och sökte på tips om bröllopsfest.
  Har följt dig på instagram ett tag men sen så försvann din profil för mig… Gillar att läsa dina inlägg, du har så många kloka tankar och bra värderingar, så tack för allt fint om livet du skriver och delar med dig av! 🙂

  1. Men vad skumt, min profil har försvunnit för flera, som min svärmor under en period (mkt pinsamt). Jag kollar om jag hittar dig där!

   Och tack snälla!

 13. Dig har jag följt sedan du började blogga, ibland när jag läser dina inlägg fnissar jag högt och då säger jag till min man, det är Hanna som är så rolig, hon har en flicka som är lika gammal som Ebba. Vi följer varandra på Instagram. Du är den blogg jag följer mest, och som har mest humor och distans till livet.

  1. Dig tänker jag alltid på som CissiK och nu upptäckte jag att instagram inte visar dina bilder för mig (blir TOKIG på deras algoritmer) så nu ska jag massgilla gamla bilder och försöka förändra det.

   Åh vad snällt skrivet! Hojta om ni ska till Stockholm och vill låna vår övernattningslägenhet. Kram!

 14. Du är absolut en bekant till mig!
  När tillfälle ges bjuder jag in mig/ oss själva till er

 15. Ja, men alltså så kul att du tar upp detta, jag vet aldrig vad jag ska säga.
  Känns så dumt att säga kompis när man aldrig setts, och bekant känns litet torrt. Tänker också ofta på hur jag skulle presentera mig om jag tex sprang in i dig. Med mitt instagramnamn? För tänk om du ba; va vem är du?
  Men en gång hoppas jag vi får ihop det och ses!

 16. Hade varit klart roligt att träffas och kunna säga en bekant! 🙂 Säger nog oftast en bloggare jag läser men är nog snabb att växla till bekant när jag träffat personen typ EN gång hehe.

 17. Internetkompis, skulle jag nog säga. Hemma refererar jag till dig som ”du vet, de som köpte lilla spisen”. Så konstigt att vi fortfarande aldrig träffats.

 18. ”En jag känner” eller ”en kompis” skulle jag nog säga om dig, vi har ju sprungit ett lopp ihop till och med! ?

 19. Åh, skulle nog kalla dig internetbekant. Så glad att jag tog mod till mig och hälsade på dig på crimetime för två år sen. Den dagen jag ev återvänder till Sthlm, ska jag ta mod till mig och bjuda ut dig på en kompisdate.

 20. Internetkompisar alternativt bloggkompisar säger jag om de jag träffat via bloggosfären och där vi båda liksom känner till varandra (säger det ju inte om Sandra Beijer t.ex. eftersom det går lite envägs där så att säga hehe). Vissa har jag träffat irl, typ Jenny, Egon, Linn och inteskyldig, vissa följer jag på insta utöver bloggandet men har ej setts irl, typ lilla j, du och Linnéa i USA, vissa har jag rört mig alldeles i närheten av i tio år eller mer, har ett gäng gemensamma vänner och bekanta med och har långa messengertrådar med, typ Schmarro. Om jag vill berätta något för någon som är helt oinsatt i bloggvärlden säger jag nog bekant för att slippa dra den långa storyn. På ett sätt känns det som att de som fattar fattar, men att många inte fattar om du hajar?

  Anyway. Fint ändå, detta lilla nätverk av människor!

 21. Ja jag skrev ju till dig på instagram och frågade om du visste att mina tre instagramkonton som du följde var samma person ? Eftersom jag visste ganska väl vem du var då jag läst din blogg ett tag och ville liksom stämma av innan jag började inbilla mig att vi var bekanta ? Men nu stöter jag på dig i flera sammanhang, förutom att jag läser din blogg så ser jag dig på insta och i samma Facebook-grupper. Och så såg jag att du jobbar nära där vi bor också!? Jag säger ”Hanna Rosell” till min kille för han vet vem du är (kanske ömsesidigt?). ☺️

 22. knepigt det där tycker jag. Dig har jag ju träffat AFK också, om än hastigt, men skulle nog mest kalla dig för en nätbekant ändå – som är det jag kallar de som jag känner främst från/via nätet. ja, nätbekant tror jag är det ord jag använder för att beskriva såna bekantskaper. det är en himla fascinerande grej det där med olika arenor för social samvaro och hur en beskriver de sociala relationer en har där.

  1. Ja men dig känns det som jag säger att jag känner, i din förra roll var väl du en sån person som många kände även om inte du kunde hålla koll på prick alla kommunikatörer etc i olika organisationer.

 23. Vi har ju jätteliten kontakt men jag ser dig som en slags internetkompis och följer ju allt du gör som en ke-razy stalker. Skulle vilja träffa dig men är ju en blyg tönt, haha.

 24. Du är: ”En av mina bloggare”, ha ha. Säger faktiskt så. Mina bloggare, däremot är det ”En jag följer på Instagram”, så jag gör tydligen en slags skillnad där.

 25. Så fruktansvärt oartigt av mig att inte fortsätta svara individuellt här, men skyller på denna klyscha ”livet kom emellan”. Svarar snart!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.