Bor man i lgh slipper man i alla fall skämmas för ogräset

Hög igenkänning i Malins inlägg om att se saker realistiskt… Angående hennes familjs sommarstuga och eventuella planer på att riva den och bygga en ny, de bor alltså även i hus:

”Jag vill inte stå i vägen för alla Nicklas drömmar, men såhär är det för mig. När N blir inspirerad till ett nytt byggprojekt och börjar prata om det är det inte på låtsas eller nån fri fantasi för mig. (…) Jag är istället direkt i verkligheten. Jag tänker på vad projektet skulle kosta i tid och pengar och innebära för familjen. Så det jag gör är att ifrågasätta och bromsa.”

Sån är jag också. Jag vill knappt bo i hus pga den ökade arbetsbörda det skulle medföra. Möjligtvis i så fall ett helt nybyggt som kräver minimalt med underhåll och har ytskikt som är lätta att hålla rena. Att bo i hus, ha två relativt små barn och riva sommarstugan för att bygga nytt känns inte ens kul att fantisera om.

Min gräns för vad som känns som en härlig fantasi går nog nånstans vid att jobba/bo utomlands något år. Men heja alla som sliter halvt ihjäl sig med sina projekt, ni är imponerande!

4 reaktioner till “Bor man i lgh slipper man i alla fall skämmas för ogräset”

  1. Känner igen mig så enormt mkt att jag tror Malin är jag…och min man heter också Niklas….

  2. Kan intyga att bor man i hus måste man älska arbete och projekt, haha. Fast vi bor iofs nytt med sådana där lätta nyskick. Däremot har vi en stor tomt. Som inte var färdig när vi flyttade in. Vi skojar ofta om att bo i hus inte är för den som inte alltid vill ha något för händer. Men såklart SÅ SÅ SÅ värt det om man frågar mig, hehe. Bara att öppna och gå ut. Fattar inte hur jag stod ut i lägenhet i så många år och med barn känns det helt otänkbart. Men det är ju så bra att man kan välja olika:) Det är alltid roligt att läsa om andras perspektiv tycker jag! Men det där med att riva stuga och bygga nytt, där är även min gräns passerad…

  3. Jag var och fotade hemma hos en familj där mamman var en riktigt byggare, mannen not so much. Och de hade en överrenskommelse: hon fick bygga och fixa hur mycket hon ville – bara han slapp hjälpa till!!!
    Och det funkade för dem. Hon hade byggt om hela köket och byggt ut huset. Han var inte inblandad. Och nu nyligen pratade jag med honom och då var de i Gbg, mamman hade de tre barnen på Liseberg för hon älskade det, var en riktig åkare! Han gillade inte att åka, så han var hundvakt och tog en stros i Göteborg och fikade ensam. Alla nöjda och glada på sitt sätt!

    Älskar detta. Att alla kan ändå hitta egna vägar om vad som passar. Det som gör att man kan hålla ihop och få det att funka!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.