Bra på att köra bil

Vad ”intressant” det är hur man ser på sig själv och sin förmåga. Jag tycker till exempel att jag är ganska bra på att köra bil. Jag känner mig aldrig nervös inför att köra långa turer på stora motorvägar eller att köra i hetsig innerstadstrafik. 

Ändå händer saker ibland. Idag körde jag till exempel mot enkelriktat. Det var i ett mindre område och vägen delade sig i två utan några markeringar eller nån sån skylt med pil som visar vilken sida man ska köra på (har även kollat upp detta via Google street view i efterhand för att vara säker). Vi skulle ta nästa vänster och filerna var så breda att bilar kunde mötas. Jaja man borde väl alltid hålla höger i såna lägen. Men äsch, det var 30-väg och vi mötte ingen. 

Väl framme i Göteborg råkade jag dessutom hamna på spårvagnsrälsen på ett ställe. När jag upptäckte det körde jag bara ned till bilvägen igen. Ingen big deal det heller. Dessutom låg en av Västtrafiks bilar bakom mig och fortsatte längs spåret så de verkar ju inte vara jättenoga med det där. 

Jag känner mig lite som en hundratjugoårig gubbe med stelopererad nacke och gråstarr som prompt ska behålla körkortet. Men tycker seriöst fortfarande att jag är en bra bilförare. Jag kan väl inte hjälpa att det är dåligt skyltat på vissa ställen? 

8 reaktioner till “Bra på att köra bil”

  1. Misstag kan väl den bästa bilförare göra. Det viktigaste för att vara enbart bilförare är nog att behålla lugnet. Tröstar jag mig med 🙂

  2. Tycker också att jag är skitbra på att köra bil. I somras skulle jag ut i en korsning (inte så stor som tur var) – kollade att det var fritt fram, slängde ett öga på gps:en, tittade upp igen och STÄLLDE mig på gasen. Det där ”slängde ett öga” var tydligen nog för att ha missat inte en utan TVÅ bilar som kom från höger? Skäms fortfarande. Men är bra på att köra hehehe

  3. Kan trösta dig med att Göteborg är ett jäkla ställe att köra bil i överhuvudtaget. Efter 20 år i staden hamnar jag fortfarande med jämna mellanrum ofrivilligt på Hisingen. Välkommen hit förresten!

  4. Först och främst så kan vi ju konstatera att alla gör misstag i trafiken ibland, det som utmärker en bra bilförare är väl att den inser sitt misstag och ser vad som blev fel. Och rättar till när det går.

    Det som jag ser mycket av i trafiken är nonchalans och oförstående. Imorse kom en BMW farande i bussfilen på torget och jag såg den i sista stund. Han som körde sket blankt i att det fanns folk i rörelse och kollektivtrafik i rullning, han körde nog mer än 30 och att vägen är avsedd för bussar och taxi verkade vara en petitess. Det mest irriterande är att jag ser liknande grejer varje dag, på olika ställen runt om i stan. Det är ett rent under att det inte sker fler olyckor!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.