Det är så skrämmande

När en förälder kom iklädd militärkläder blev några av barnen vid en förskola i Älmhult väldigt rädda. Därför kom förskolan och föräldern överens om att de dagar han planerar att hämta sitt barn med uniform på ska han ringa först, så att personalen är beredd och kan lugna barnen.

Detta känner sig människor enormt upprörda över. De tycker att det är helt ORIMLIGT att en förälder ska tvingas ringa ett samtal för att skydda barn som traumatiserats av krig.

Hade det varit en svensk militär som blivit drabbad av posttraumatiskt stressyndrom efter ett utlandsuppdrag har jag svårt att se att man skulle komma med såna här förslag. Men man förmår inte känna empati för dessa barn?

Det hjälper heller inte att nån försöker förklara, för folk är uppenbarligen inte läskunniga?

Hur ska man ens kunna diskutera med människor som tänker så här, som har en så bristande grad av medkänsla? Det skrämmer mig verkligen.

Man får väl helt enkelt fokusera på de som verkar vettiga, som den här brodern.


Tack Alexander.

10 reaktioner till “Det är så skrämmande”

 1. Fy fan alltså för vissa människor. Jag blir så less! Vill bara ta en och en åt sidan och spänna ögonen i hen och ba: skärp dig för fan, du måste tänka lite till.
  Skulle ju inte göra nånting såklart men jag har så svårt att förstå att folk verkligen tycker så här. Det måste ju vara så att dom bara har svårt att tänka alla steg fullt ut? Blir verkligen mållös.

 2. Tack Alexander och tack till dig Hanna! Sådant här måste lyftas! Så lätt att det bara passerar och liksom normaliseras (vilket man ser i rasande fart – hjälp!!)

 3. Blir helt mållös. Bra lyft! Undrar verkligen hur vissa tänker. Att de inte kan se längre bort än sin lilla plats på jorden, i ett tryggt hem, i Sverige. Att vara så inskränkt och oförmögen att ändra sina ”glasögon”.

 4. Sånt här gör mig nästan till ett troll. Första instinkten är att skriva MEN ÄR NI HELT JÄVLA DUMMA I HUVUDET?!?!
  Blir så ledsen på sånt här…

 5. Orkar inte vara människa! Tragiska är vi. Och empatisvaga.
  Har människan alltid haft en oförmåga att ha två tankar i huvudet samtidigt?

  Som att 98% av de som tycker att för många har kommit inte klarar av att särskilja den frågeställningen från frågan om att vi beter oss mänskligt och humant och välkomnande mot de som är här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.