En ansiktsbehandling för ”fiffi”

Idag åkte vi till Lina och Fredrik och hängde i ett par timmar. Det är så skönt att umgås med folk där man liksom kommer in i deras vardag, får stekt korv till lunch och kan känna sig lite halvdisträ utan att det gör något. Så tycker jag i och för sig att det är med de flesta vi umgås med. Men vissa dagar är det extra skönt. Barnen lekte bra också. Bonus. 

Sen for jag till stan och gjorde lite ärenden. Sladdade in på en parkeringsficka utanför Svenskt Tenn med Skodan och bytte en grythandske åt mamma och drömde om ett snyggt och vansinnigt dyrt soffbord, körde hemåt via NK och glodde på folk genom regnvåta rutor. Varför älskar jag att köra bil i stan så mycket? 

Samtidig lyssnade jag på det senaste avsnittet av En varg söker sin pod och det kan jag rekommendera till ALLA. Det var så otroligt bra! 

Liv och Caroline utgår ifrån en bok de har läst och i samtalet behandlar de dagens feminism. Och ja jag vet, det är vad andra vågen-feminister har lyft länge men det är något med deras analyser och angreppssätt jag är väldigt svag för. 

Jag tänkte på ämnet feminism 2017 häromdagen, när Ulf Kristersson blev tillfrågad om han är feminist (och svarade nej). Jag känner att jag struntar fullkomligt i vem som kallar sig feminist eller ej. Det är ett så otroligt vitt begrepp nu, och det säger mig inte särskilt mycket om en persons värderingar. Mer än att den som kallar sig feminist förmodligen gillar nån typ av girl power. Som dock kan yttra sig på extremt olika sätt. 

Tror till exempel knappt att det är sant att jag uppfostrar min dotter i en tid där några av de mest framgångsrika företagarna/mediekändisarna tipsar om att man på deras salong kan göra en brasiliansk vaxning som är mer som ”en ansiktsbehandling för fiffi”. Och att de i samma veva berättar om att man kan köpa deo till underlivet på samma ställe, deras salong. 

Jag håller med Liv & Caroline om att man inte ska skamma individer utan ifrågasätta företeelser. Alla fattar väl att jag inte tycker det är fel att vaxa sig eller göra fillers eller vad man nu vill göra. Men att kalla sig feminist och försöka sälja på fler kvinnor brasiliansk vaxning på ens salonger… Och prata om intimdeo som om det vore ett verkligt behov hos kvinnor?????

Jaja. Nu sitter jag i alla fall här i soffan, med nån bha-syra i fejan och tycker seriöst att det är mysigt att tända några ljus, tvätta bort sminket och smörja in en ansiktsmask. Som nån ritual för mig själv. Också lurad av marknaden. 

Jag ser på Better Things (det är SÅ BRA!) och har en sovande och hostande treåring i famnen. Det regnar ute. 

Innan Juni somnade lyssnade vi på Katitzi. Det är så dramatiskt när det brinner i cirkusvagnen där bebisen Lennart sover, att vi fick avsluta med ett par avsnitt Bamse för att varva ned. Katitzi i Sveriges Radio är verkligen ett tips, för barn från ungefär sex år. PS Valerie Kyeyune Backström har också behandlat ämnet nyligen: reklam för fillers är inte feminism

4 reaktioner till “En ansiktsbehandling för ”fiffi””

  1. Ska lyssna på det avsnittet! Har bara lyssnat lite på den men skrattar ibland fortfarande åt vad de pratade om då (att Thåström och Amanda Ooms nog var väldigt romantiska och oironiska, typ att de hade en gammal vinflaska med ljus och massa stearin på hemma på matbordet, hahaha).

    Och ja – jag får lite panik själv. Fastnar såååå lätt och känner att sånt jag typ hade accepterat lite i t.ex mitt fejs för några år sen nu blir liiiiite mer ”MEN UNNA DIG ATT FIXA DET!”-lurat under någon slags feminismflagg m self-care (typ ”när jag mådde dåligt var min hy INTE perfekt, men nu tar jag hand om den” och så bekräftas ”ja vilken glow!”). Jag har faktiskt avföljt flera kroppspositiva härliga konton för trots bra och normbrytande faktiskt också lite skönhetshets och perfekt smink och ouppnåelig känsla ändå? Att jag ändå får en liten ”jag borde…”-tanke i huvudet. Nu babblar jag men tänker mycket på det där! Samt att hudvård och sånt, härligt som det är, också är svindyrt?? Jag har flera gånger ”tagit tag” i min rutin och downgrade-at den lite till billigare produkter (typ mellanklass) för att jag börjat skena iväg totalt och känner: hallå, jag har inte någon hudsjukdom eller likn. som kräver särskild behandling, då kan jag faktiskt chilla lite. Mer för att det ska kännas kul och lite piffigt ibland. Tycker du håller bra nivå på sånt i din bloggy för övrigt! Alltid balanserat, det älskar jag. Puss!

  2. Är det inte hos Lina och Fredrik man verkligen inte får stekt korv till lunch? ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.