Men fria då!

Förlåt en grov generalisering men OJ vad många kvinnor som verkar gå och drömma om att gifta sig, medan deras partner tycker att det är onödigt/dyrt/omständligt. 

Jag tycker att det är oschysst att inte kunna bjuda på ett äktenskap. I alla fall om man tänker sig att leva sitt liv tillsammans och kanske även har barn ihop och det inte finns några större hinder*. Det går väl oftast att kompromissa ihop en vigsel, fest är faktiskt valfritt (plus budgetvarianter känns ganska trendigt?). 

Den senaste tiden har jag (på Facebook) sett allt från ”gulliga pikar” från giftaslystna kvinnor, ett ÄNTLIGEN från nån som äntligen blivit friad till/fått ett ja, och en profilbild med fångad bukett. Så deppigt att behöva gå och tråna efter att bli friad till. Gör det själv, om inte annat? 

*större hinder = en är ateist, den andra kan bara tänka sig vigsel i kyrkan, paret har tuff ekonomi och en i förhållandet drömmer om det perfekta bröllopet eller en har taskig ekonomisk historia som kräver avancerade förord och krångel etc. 

10 reaktioner till “Men fria då!”

  1. Ja jösses, gör det själv already… Vad är det där för nåt? Fattar inte. Om det inte är så att man genuint är osäker på om den andra vill leva ihop med en resten av livet/så länge man älskar varann, men då har man väl lite annat att prata om tänker jag.

  2. Det vidrigaste var väl snubben som lovade att fria om sambon gick ner alla sina gravidkilon efter en tvillinggraviditet. ?

  3. Igår stod 3,5-åringen och frågade varför man gifter sig och hur. Svarade att det bestämmer man ihop med den som man är kär i. Sen får man gifta sig som man vill i en trädgård eller i en kyrka tex. Kändes lite gott i magen att ha fått ge honom den bilden innan han fattar alla andra normer kring giftermål. Eller ja, han kan ju redan ha blivit ”utsatt” för det men då har jag iaf försökt ge en alternativ bild. Sen stod iofs ungen en halvtimme senate och skrek surt i hallen att han ska minsann aldrig gifta sig någonsin så vet egentligen inte hur mycket min ansträngning var värd 😉

  4. Min kompis vill inte gifta sig för att det är så ”vuxet och seriöst”. Fast två kids var tydligen inte lika allvarsamt…(alltså, man behöver verkligen inte gifta sig, fölk gör ju som di känner, men just argumentet, när man har barn ihop…mohahaha) Håller för övrigt med dig. Hatar åxå kommentarer som ”ja, det är ju skottår nästa år!” Typ Ja. Och det är också ett fritt, demokratiskt land. Just do it. Vill du bli kramad – kramas. Vill du bli älskad – älska. Vill du giftaräj – men fråg då!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.