Nissens dörr

Nu är det snart dags för advent och detta nya med nissedörrar och nissehyss. Som om det inte räckte med alla paketkalendrar! Var kommer det ens ifrån?

Nä alla får förstås fira advent som de vill och barn verkar älska det. Såklart man vill att ens barn ska få en spännande advent och har man orken så…

Jag läste förresten nånstans att människor som verkligen går in för julpyntet är lite lyckligare personer. Det tror jag faktiskt på.

Om inte mina barn redan hade så mycket prylar skulle jag kunna tänka mig en paketkalender där de fick öppna vartannat paket. Jag och mina syskon hade en sån, där vi öppnade var tredje. Åtta små paket var, med hårsnoddar, strumpor osv. Det var supermysigt. Mamma är för övrigt även bra på att få julpynt att passa in i övrig inredning.

Tydligen inget drag jag ärvt.

Själv har jag i alla fall lovat att vi ska sätta upp adventsbelysningen i helgen. Och jag ser fram emot teves julkalender. Men jag tror inte nån nisse flyttar in här denna december heller. Trots att det finns nissedörrar i färdiga set på rusta.

7 reaktioner till “Nissens dörr”

  1. Jag var väldigt sugen på att göra en paketkalender i år pga roligt! (Hade själv som barn också). Och i år har jag verkligen tid att göra en (väntar på bäbis). Men sen kände jag att nja, då måste jag ju helst göra en VARJE år from nu och det vet jag inte om jag kan lova att jag orkar. Och framför allt går det ganska mycket emot min anti köphets eller vad man ska säga. Att handla för att handla. Känns inte 2018. Och 24 hemmagjorda/begagnade presenter kunde jag ej komma på. Övervägde att blanda in sånt barnet/barnen ändå ska få typ tandborstar, underkläder, glitterlim och annat ”essentiellt” men det blir svårt i alla fall. Och så nu det här med Nissen? Orkar absolut inte! Jag är bara rädd att mina barn ska växa upp med att alla barn utom de hade paketkalender och Nisse men inte de. #trauma

  2. Jag har en sån där kalender med fickor.. förra året skrev jag små saker på lappar, i stil med ”idag får man en extra kram”, ”idag myser vi framför en film”, ”idag bakar vi muffins”.. å i en del låg det pepparkakor/kolor. Minsta möjliga insats

  3. Gör också en aktivitetskalender i år. Tänker den ska innehålla ngt mysigt vi gör tillsammans varje dag. Baka, pyssla, åka skidor, läsa en bok. Nej tack till mer skit som samlas i hörnen. Har ej märkt av nissedörrarna dock.

  4. Jag har en paketkalender som min mormor gjorde åt mig och min bror (med fickor man stoppar ner saker i). Den är för fin för att inte användas säger jag till mig själv. Vägrar dock konsumera för konsumerandets skull så jag kör bara begagnat och sådant jag ändå skulle köpt (typ lim, någon tofs, strumpor). Sen varvar jag med aktivitetslappar och på lördagen blir det en godisbit eller pepparkaka (mitt barn får inget godis i övrigt så hon blir jätteglad för det). Med det sagt så tycker jag verkligen inte att man behöver göra som jag, men jag sprider hellre ut firandet plus har en pysselgalning. Däremot känner jag mig negativ till nissedörren, eller snarare det här med ”hyssen”, strider på något sätt emot vad jag vill lära mitt barn även fast jag förstår att det såklart inte är så svartvitt. Faller säkert för grupptrycket om några år men jaja.

  5. Haha, nääää, här blir det ingen nissedörr heller, nånsin. Om jag hade haft ork skulle jag kunnat tänka mig att styra upp en bra ”present”kalender med upplevelser, förbrukningsgrejer e t c, men det känns inte aktuellt just nu. Kanske att jag hade haft kraft över om jag jobbade 6h/dag?! Hehe.

  6. Jag har inte riktigt fattat grejen med nissedörr och hyss, men köpte ändå ett ”dörr-kit” efter förra julen på rea för jag tycker de är gulliga. Min plan är att nissen ska få dela ut små kalender uppdrag/aktiviteter/presenter i en brevlåda vid sin dörr. Har ingen fin gammal paketkalenderbonad eller dylikt och de är ju superdyra att köpa om man vill ha en fin, så den här lösningen gillar jag! Får se hur barnen reagerar men jag tror det blir uppskattat.

  7. Jag körde Nissedörr här hemma förra året. Nissen gjorde inga hyss, men gav små uppdrag till sonen som att baka pepparkakor, hjälpa till att välja julklappar till kusinerna och julpynta. Ibland lämnade nissen paket, godis på lördagar, en mysig julbok, nån liten leksak. Jag tycker om själva idén med paketkalender men känner att 24 paket känns alldeles för mycket. Då blir det bara att man köper för köpandets skull och sonen behöver absolut inga extra småprylar. Med nissen kunde jag sprida ut några paket och överraskningar under december men slapp göra något varje dag. För ibland var nissen alldeles för upptagen för att hitta på något.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.