Om relationer

Jag tycker att Hana Pee skriver otroligt bra om tvåsamhet. Vill lägga till detta: en session förebyggande parterapi med en bra terapeut slår alltid en ”romantisk middag på egen hand”. Det är både billigare och mer välinvesterad tid. Så himla fint att lägga engagemang på att prata om sig själva och hur man kan utveckla relationen. Jag fattar verkligen inte hur folk kan vara rädda för att gå i terapi eller tänka att det är något man bara kan göra om man har stora problem i förhållandet (så deppiga kommentarer till detta inlägg till exempel).

Om man har en slitig period pga småbarnsår eller annat så tycker jag också att det kan vara härligt att umgås med andra kompisar när man ska ha egentid utan barnen, för då blir det ofta lite mer lättsamt och man tänker på och pratar om annat än sin relation. Att gå ut och äta på tu man hand kan vara det värsta. Stressen att carpa stunden och att det också ska vara lite romantiskt? Nä fy.

5 reaktioner till “Om relationer”

  1. Vi har gått och pratat, det var verkligen det som behövdes. Perspektiv och så.

    Annars funkar det bra för oss att hitta på saker tillsammans. Det ger bra samtalsämnen också, en konsert eller något annat.

    1. Håller verkligen med! Att göra något roligt ihop. En gång hyrde vi en varsin häst och tog en uteritt med instruktör. Att se Martin, som aldrig ridit, galoppera och samtidig ducka för en gren var så oslagbart. Mycket imponerad av honom.

  2. Hej från en som har det slitigt i relationen under småbarnsåren. Jag förstår verkligen inte varför min man vägrar parterapi. Ändå tycker jag att jag har bra argument för det och tar upp det när vi i inte är i en konflikt. Han säger bara ”att han har läst att det inte hjälper”. Källkritiskt undrar jag.
    kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.