Serenity now

Kan vuxna människor bara skärpa sig lite på resor och nöjesfält och i andra offentliga rum? När vi gick på transferbussen från flygplatsen i Cypern hade en vuxen kvinna ”passat” ÅTTA säten så jag fick sitta med Juni och Arve i samma bilbälte (Martin var utanför och lastade in vagnen, annars hade ju han kunnat ta ett av barnen och gå bak i bussen). Och nu på Gröna Lund kom en kvinna och tre barn och gled in före oss i kön. Jag bara, i trevlig ton: ursäkta men vi står i kö. Hon: ja, fast vi är i sällskap. Och syftade på två personer som stod framför oss. 

VI ÄR I SÄLLSKAP! 

VI HAR PASSAT PLATS! 

Hallå går vi i mellanstadiet eller????? Så upprörd nu. 

Bubblare: personer som tar av sig skorna i tid och otid. Och såna som fäller bak sätet på en flygresa dagtid när man sitter bakom och reser med ett litet barn i knät. 

13 reaktioner till “Serenity now”

 1. Men ja!
  – folk som går barfota på jobbet.
  – tanter som tränger sig före tafatta barn i simhallen.
  – ganska ofta alla utom mina närmaste.

 2. När vi var på charter senast var det en kvinna som bokade upp 14 (!) platser på transferbussen för ”vi reser i sällskap”. Man häpnar!

 3. Hear! Hear! Föräldrar som varken hör eller ser hur deras egna barn lever rövare runt hela lekplatsen och springer ner yngre barn så att jag själv får plocka fram min inre pedagog och styra upp. (Hände senast idag)

  Men ja, verkligen vuxna människor som paxar. Gah!

 4. Person som paxar plats på gräsmattan vid ett överfullt midsommarfirande åt 8 pers(!) och klagar högljutt när vi tydligen satt oss för nära denna paxade, men omarkerade plats…

 5. Som när vi har i Danmark förra sommaren, det var knökfullt vid hotellfrukosten.. Vid ett 8-pers bord satt en ensam man men där var inte ledigt för han ”väntade på sitt sällskap” … Vi klämde in oss någon annanstans… en timme senare anlände hans sällskap..Suck!

 6. Och! Alla som gör LJUD brevid en vagn med ett sovande barn. Hostar högljutt, skriker, släpper lös skrikande barn, har sin ringande telefon, gassar en bil högljutt, låter sin hund skälla etc etc. Barnvagn med sovande barn i skall visas HÄNSYN!!!!!

  1. Men alltså…. Huuuur ska man veta att barnet sover? Är barnet så känsligt under sin sovtid kanske det bör sova inomhus?

 7. Jag känner mig jätteträffad ang barfotagrejen. Visste inte att det var en grej folk känner så starkt för (emot)… *generad emoji*

  1. Nej men det är bara med väldigt svettiga eller ofräscha fötter och om man har dem på sätet jag tycker det är jobbig. Fortsätt lufta dina!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.