Skilsmässa och problem i röven

Igår lyssnade jag på senaste Fredagspodden och där pratar Hannah och Amanda om sin oro för att (unga) influencers delar med sig av för mycket i sociala medier. Som exempel nämnde de Kenzas förlossningsvideo. Och nån annan känd som blev intervjuad och pratade om sina hemorrojder. Oversharing, ansåg Amanda.

I nästa del av samma poddavsnitt pratar Hannah om sin skilsmässa, hur tufft det är när (den namngivna) dottern blir besviken för att hon inte får spendera sommaren som hon brukar osv. Ett jättefint och öppet samtal som jag är säker på ger stöd till andra i samma situation. De pratade även om hur Hannahs man verkade ha gillat henne som bäst när hon var gravid, ammade och/eller var tjock.

Personligen skulle jag hellre prata om mina hemorrojder (fick fruktansvärda sådana under krystfasen vid båda förlossningarna, det blev tack och lov bättre dag för dag för att så småningom försvinna helt – xyloproct är BÄST, kombinera suppar med kräm, hade dock PANIK och grät de första dagarna, rekommenderar även microlax dagligen) än intima detaljer om min relation eller mina barns känslor. Men lägger absolut ingen värdering i detta – man är olika! Och det är fint, tycker jag.

Framför allt under småbarnsåren har jag uppskattat (något enormt!) att andra berättat om sina upplevelser, fysiska som psykiska, och jag har funnit ett stort stöd i det.

Min poäng med detta inlägg är väl att det är fint när vuxna människor vågar berätta, dela med sig. När kvinnor som verkar leva ganska perfekta liv visar en tuff förlossning, öppnar upp om sina hemorrojder eller pratar om hur svårt det kan vara under skilsmässan så finns det andra som känner igen sig.

Ingen ska förstås känna sig tvingad att dela med sig av intima detaljer, det känns skönt när man märker att den som delar med sig gör det med viss eftertanke och efter att personen hunnit landa i känslan.

Men att som Kenza, lägga ut en redigerad men öppen och stark video några veckor efter förlossningen. Eller som Hannah berätta om den svåra skilsmässan i ett samtal med sin syster. Jag tycker bara att det är modigt, fint och viktigt.

Tack till alla som delar med sig och visar olika sidor av livet!

En kär vän från april 2011 och mars 2014.

4 reaktioner till “Skilsmässa och problem i röven”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.