Systerskapet och kvinnokroppen

Ang Mia S/Isabella L. Jag håller med om att systerskapet inte handlar om att hålla exakt alla kvinnor om ryggen. Om man jobbar med humor måste man få frihet att sparka uppåt, mot nån vars hela varumärke handlar om framgång. 

Men när jag ser Mias instagramflöde och den där bilden på en kvinna med nedhasad tröja och synliga nyckelben tänker jag: don’t hate the player, hate the game. Att det såklart är ok att skämta om olika kvinnor och aktuella fenomen. Och att det kan vara både viktigt och roligt att driva med allas vår vilja att vara snygga, smala, passa in. Ändå får jag nån dålig bismak av det. För alla är vi produkter av samtiden, det tar sig bara olika uttryck.  

Och även om jag själv gör mig skyldig till detta nu när jag tar upp det: är så otroligt trött på allt tjat om kvinnokroppar. Kan vi bara prata om något annat? 

För övrigt är jag tokig i deras podd. Så fint att den finns. Älskar dem båda. 

12 reaktioner till “Systerskapet och kvinnokroppen”

 1. En tanke bara. Ur Isabellas synvinkel så sparkar ev inte Mia neråt? Hon är ju en stark mediaprofil? Horder av följer. Äldre. Pod. Spelar i en av våra största serier. Osv. Osv. (Och så SNYGG!)

  Hatar att säga att Isabella satt sig i sitsen själv men vet inte hur jag ska uttrycka det.
  Den profil hon valt; entreprenör, ung, framgångsrik, moneymoneymoney blir lätt utsatt för.. skämt. Och hon får hålla isär Isabella privatpersonen och Isabella varumärket?
  Äh jag venninte?
  Kan vi inte hålla varandra i händerna och bara sjunga we shall overcome? Jo jag tycker det.

  1. Jag tror också att Isabella känner så. Det kulturella kapitalet är dessutom starkt?

   Håller med om att IL behöver börja hålla isär personen och varumärket och det är ju varken första eller sista gången hon utsätts.

   Irriterar mig också på att man kan dra systerskapskortet när det passar. Som om allt skulle vara feminism.

 2. Jag slapp-likeade den. Fast nu tog jag bort min like för jag håller ju med dig.

  Och ja snark jag är trött på kroppar. Vill bara va ett huvud ett tag. Hur mkt behöver killar tänka på detta konstant?

  1. Fattar varför man likear. Det var ju en generell bild också. (Älskar Mias humor och SAKNAR Mia & Klara.)

   Tänker bara att typ HanaPee/Bianca K/andra unga roliga kvinnor aldrig hade skämtat på ett sätt där andra hamnar i fokus, utan i så fall lagt ut en bild på sig själva med rolig text?

 3. Hade inte sett bilden (sorry för dåligt påläst, är det Isabell L?), men håller med dig om att den faktiskt inte för feminismen eller humorn framåt på nåt sätt. Jag skrattar gärna om skämt om kniper åt konsumtionssamhället, men kvinnokroppen.. really?

  1. Jaa precis så! Har inte hunnit lyssna på podden om ämnet men känns som om vi ofta tänker lika. Och nej, jag tror det är random tjej på bilden, dumt att skriva om båda exemplen i samma inlägg.

 4. Fast jag uppfattar det som att det är just ”the game” Mia gör sig lustig över med tröjbilden? Det är ju en totalt anonymiserad bild, helt utan någon koppling till en individ.Och ser ingen relation mellan den bilden och dramat med Löwengrip. Skäringers Löwengrip-parodi tyckte jag visserligen inte var särskilt rolig, men inte pga att hon gjorde sig lustig över en annan framgångsrik kvinna vars hela image bygger på kommersiella krafter. Typiskt sociala medier-drama som blåses upp till löjliga proportioner. Fast samtidigt, såklart alltid bra att diskutera systerskapet.

  1. Ja, men jag tänker att hon ju ändå syftar på de kvinnor som gör detta… som när folk gör sig roliga över duckface, selfies överlag osv.

   Tycker inte det är så kul att skratta åt kvinnliga företeelser/kroppar (när det utgår från nån annan än en själv) och fattar väl helt enkelt inte riktigt syftet med en sån här bild. Dock att majoriteten av hennes följare verkar tycka att det är väldigt kul och befriande, så då har det såklart fyllt en funktion.

   (Relationen mellan den bilden och Löwengripgrejen är bara att det är samma upphovskvinna.)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.