Heja Blondinbella!

Jag blev helt rörd av den här texten. Sån personlig mognad…

Isabella Löwengrip:

(…)Jag kan inte ta åt mig av texter som handlar om att ”tänka positivt så löser sig allt” ”Framgång är ett resultat av dina handlingar” ”Alla kan lyckas bara man vill”. Jag vet att mycket av det där nästan har varit synonymt med mig men jag kan inte ställa mig bakom det. Jag tror inte på The Secret längre. Det finns ingen universell kraft där ute som hjälper mig att lyckas med det jag vill om jag ”beställer det”.

(…)Kanske för att jag inser hur skört allt är, hur mycket jag har att förlora. Hur mycket jag har kämpat för allt, men också hur mycket som egentligen bara är tur. Tur att jag kunde bli gravid, tur att jag är frisk, tur att min familj inte behövde ta sig över ett hav i en gummibåt. Det viktigaste är ändå all denna tacksamhet jag känner. Samt min känsla av otillräcklighet.

(…) Jag är nog mest tacksam över att jag vaknade upp ur min tänk-rätt-bubbla-så-löser-sig-allt. För jag kan göra mer för människor om jag har på mig glasögonen som visar att samhället inte är så rättvist.

 

11 svar till “Heja Blondinbella!“

 1. Eller hur?! Grymt!

 2. Håller med! och det bästa är att hon har enormt många läsare vilket gör att hon når ut. Så SKÖNT när polletten trillar ner hos människor som är blåögda!!!

 3. Reagerade precis likadant. Så himla skönt när människor vågar erkänna att de ändrat sig, att de insett att alla har olika förutsättningar och har förstånd att vara tacksam över de möjligheter man faktiskt fått.

 4. Älskar människor som kan ändra sig.

 5. Tänk om hon på sikt skulle kunna kalla sig feminist också… Vore ju helt fantastiskt!

 6. Marie Hammarberg skriver: Svara

  Jag med! Det är så spännande att följa henne!

 7. Blev så glad att jag fes när jag läste.

  1. Haha!

 8. Phew, det finns hopp!

 9. OJ! Gud vad bra! Vilken vändning!

 10. […] Blondinbella har jag beundrat länge, på flera plan. Men inte minst för att att hon aldrig är rädd för att ändra sig. Hon var ju inte mindre gullig i verkligheten precis, så trevlig person. Jag har blivit […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.