Snippan 10 år!

I år fyller ordet snippa tio år och jag är så glad att det fanns när jag blev förälder. Att det finns ett lika naturligt ord som snopp när man pratar med sitt barn. Jag kan för mitt liv inte förstå föräldrar som använder något annat ord. 

Heja snippan! 

5 reaktioner till “Snippan 10 år!”

  1. Snippa är fantastiskt! Minns när ordet kom att jag tvivlade på om ett påhittat ord verkligen kunde få fäste. Men vad fel jag hade och vad glad jag är för det. När vi var på badhuset tidigare i höst och en pojke ca 5 år dyschade sa Livia till mig ”Mamma, jag vill bara skratta när jag ser snoppar. Dom ser så roliga ut!” För henne är snippan norm!

  2. Och så jättemärkligt att det inte fanns när jag fick mina flickor! Pappan och jag fick hitta på ett namn som vi använde (fanns inget jag kände mig bekväm med att använda). Låter ju HELT galet eftersom vi pratar inte stenåldern här. Iaf jättebra att ordet finns nu och används 🙂

  3. Nu vet jag inte vem som kläckte ordet snippa första gången men den personen borde ju uppmärksammas för sin snilleblixt!

    För övrigt har den nioåriga dottern också snippan som norm och har lite roligt åt lillebrors ”konstiga” snopp. Härom kvällen frågade hon försiktigt ”alltså.. vad är det som snoppen sitter fast på? Det där fluffiga skinnet liksom?”.
    Ja, just ja. Pungen har väl aldrig kommit på tal, det är ju mer diskussioner om snopp och snippa..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.