Sommaren är kort

Hörrni, det är JULI! Hjälp vad sommaren går fort! Inför varje sommar brukar jag fundera på om det är bäst att åka utomlands tidigt eller sent på säsongen. Men nu är jag helt säker på att tidig resa är bäst för mig.*

Jag är nämligen lite utav en badkruka och det får gärna bli 20 23 grader i vattnet innan jag njuter riktigt mycket av att bada. Men nu har jag redan hunnit simma massor i havet och plaska runt i diverse pooler och får därför inte panik av att inte ha hunnit ”börja med sommaren” än.

Nästa vecka åker jag till Almedalen och veckan därpå jobbar jag också. Men från 18 juli är jag ledig i fyra veckor = megahärligt. Vi ska vara en del i Värmland och jag ska på Beyonce och Way Out West och så kanske det blir en liten tur till västkusten om vi hinner. Martin jobbar nästan hela sommaren, men vi får ändå totalt mer än tre veckors ledigt ihop och han är ledig med barnen min sista jobbvecka innan semestern, så jag tänker inte klaga.

När jag kollar på bilder från sommarstugan kan jag känna doften av varm tallskog och höra suset och kluckande av små vågor. Bästa platsen.


För två år sen åkte vi till Mallorca i mitten av september. Det var härligt såklart, men jag gillar ju hösten, känslan av nystart och så vidare. Det kändes nästan lite fel att åka bort då. Dessutom blev hela sommaren en lång längtan efter semesterresan. Nä, att åka sent i maj eller tidigt i juni är nog min melodi.

*Ja, jag vet att det är många som inte har råd att åka på semester, eller ens vara lediga pga osäkra anställningar. Jag har själv bara haft betald semester i några år och att ha råd att resa är otroligt lyxigt för mig. Inser att jag kanske är en del av nån slags semester-rese-norm, men i bloggen tillåter jag mig ändå att, helt egoistiskt, utgå från mina egna förutsättningar.

6 reaktioner till “Sommaren är kort”

 1. Håller med! En kick off i början av sommaren liksom. Nu var det länge sedan vi hade råd att åka utomlands (OBS ej synd om oss, vi har ju valt stuga istället) men nästa år ska vi nog bila! Och då blir det i så fall troligtvis i starten av semestern. Eller så kanske vi avvaktar och ser lite hur vädret blir? Och drar när vi ser att det kommer en dålig väderperiod. Hmm får se! Men gillar verkligen tanken på att åka tidigt, så en får semesterkänslan. Varsågod för oumbärlig info. 🙂

  1. Jag har kommit på att om det är svinvarmt i Sverige är det ÄNNU skönare att vara på charter för då har man AC på rummet, är så dåligt förberedd på värmebölja här hemma.

   Men bilsemester, så drömmigt! Jag är också jättesugen på det. Man kan ju ta färjan Gbg-Kiel och komma långt medan man sover, vakna utvilad och komma en bra bit dag två…

 2. Det är din blogg Hanna! Du får vara precis hur ego du vill! Vi som gillar dig gillar ju dig för att du är du! Vi har inte råd med så mycket alls men lever livet ändå tycker jag. Texas har fått göra en ”sommarlov” lista. På den står tex: äta glass, göra glass, sova över hos bff’s, vara på landet, äta hamburgare, åka till moster Emelies stall, få en leksak osv… Tycker det mesta känns som sånt vi kan bocka av. Jag tänker ev tripp till Gbg & Sthlm också, skulle vara så så kul att ses över en playdate i en lekpark med picknick i så fall! Plus en kasse kläder från dig till mig (och en swish från mig till dig då såklart!)

  1. En Swish från mig till dig för kläderna menar du väl :* Vore superkul om nu ville låna vår övernattningslägenhet eller bo i gästrummet!

   Jag tycker Texas lista låter ljuvlig. När jag var liten var jag avundsjuk på kompisar som hade 1. Lekt mycket med jämnåriga kusiner 2. Hälsat på en familj som hade hund som de fick gå ut med 3. De som bodde granne med andra klasskompisar och spelade brännboll om kvällarna.

   Tack för urgullig kommentar. Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.