Arve 19 mån 

Jag läser Carolinas fina anteckning om Ivan, 20 mån, och tänker på att jag alltid skrev såna om Juni och att det är väldigt kul att gå tillbaka och läsa. 

Arve verkar må bra, han är glad för det mesta, är tokig i Juni samtidigt som han retar henne till vansinne, bygger duplo, leker med sina djur, ritar, drömmer att andra barn tar hans saker om nätterna, men sover ändå oftast bra, vaknar dock gärna redan fem. Han säger inte alls lika många eller tydliga ord som Ivan, men han kämpar på med att uttrycka sig och det går ändå ganska bra. Jag tycker att han kan jättemånga ord. 

Mamma, de gå inte! Ropar han när han behöver hjälp med något, han har börjat kallat Juni för Noni ibland, fast han tidigare alltid sagt ungefär Uni och han kan namnen på alla barn på förskolan. Och vi fattar att datt är vatten, Nej Pippi! betyder att han vill kolla på nåt annat än den Pippi-film som går och att bija är blöja. 

Såklart blir han frustrerad ibland och skriker argt och vill välja själv vilka skor han ska ha. Men oftast är han bara så gullig och go att man vill attackpussa honom hundra gånger i nacken. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.