Arve, ska vi dra?

FLYTTFÅGLAR PÅ TORÖ  
Påminnelse! 
Imorgon lördag 3/10 så samlas vi och åker till Herrhamra gård och går därifrån till Örudden. Här kan man gynnsamma höstdagar se stora mängder fåglar sträcka ut. 
Framförallt rovfåglar som fjällvråk och sparvhök kan bjuda på stora antal. Även duvhök, ormvråk, blå kärrhök, tornfalk och en och annan pilgrimsfalk passerar udden. Dessutom betydande mängder av ringduvor, bo- och bergfink, siskor och korsnäbbar. Ta med matsäck samt kläder efter väder.” 
—————

Jag fick precis det här mailet, kanske för att jag är medlem i Naturskyddsföreningen och bor i söderort, men ändå lite konstigt att få en påminnelse utan att ha fått ett ursprungligt mail? Hur som helst. Blev jättesugen på att åka! Mmm frisk luft och stora fåglar… 

Martin och Juni ska på kalas imorgon och under tiden känner jag nu att jag nog måste ta med Arve ut till havet eller åtminstone till nån härlig gård (som är mer natur + några kor eller grisar än parklek). Tips på lämplig plats? Gärna max en halvtimme hemifrån för vi ska ha liten middag på eftermiddagen. 

Tack på förhand!

Vänligen, 

”ta mig till havet”

7 svar till “Arve, ska vi dra?“

 1. Vi gillar Stora skuggan (4h-gård + område)! Ligger norr om stan dock, men asmysigt! Fin natur, härliga djur osv. (Men inget hav…)

  1. Älskar det området (plus min man friade där, dock under konsert med Nick Cave) så jättebra tips!

 2. Daniel skriver: Svara

  Om man vill ha både natur, havet/vatten men ändå nära så finns det få platser som är bättre än Djurgården. Ta en promenad och hänga vid Rosendals trädgård. Finns några hästhagar i närheten (samt sjukt mycket Kanadagäss).
  Jag tar mig alltid ut till Djurgården när jag behöver lugn och ro.

  1. Ja men helt perfekt ju.

 3. Elin från insta skriver: Svara

  Nyckelviken här i Nacka är vårat standardställe när någon i familjen får ko-längt! Finns ett mysigt kafé och trevliga små barnvänliga stigar att gå på. Annars är ju Siggesta gård ute på Värmdö mysigt också men passar kanske bättre med hela familjen, för restaurangen där är värd ett besök och så ligger det ju ganska långt bort från… allt!?

 4. Vicky.toria skriver: Svara

  http://www.stockholm.se/-/Serviceenhetsdetaljer/?enhet=15641e9a2eec430d977506fdd154d200

  Jag och min dotter på 2 år gillar det här stället.

  1. Det är jättefint, håller med!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.