Barnkalas på Bounce

Inlägg i samarbete med Bounce.

Eftersom vi fick testa att ha kalas på Bounce så skulle jag kunna uppfattas som partisk. Men tro mig när jag skriver att det ALDRIG har varit enklare att ha kalas än idag. Och då har vi ändå haft två utomhuskalas, flera traditonella hemmakalas, två på lekland, ett i föreningslokal etc.

Absolut bäst idag: det var två kalasvärdar som styrde upp allt. De såg till att alla barn hade kul och att samtliga kids hittade en ledig studsmatta. De höll i lekar, som kurragömma och spökboll och delade upp gruppen när det behövdes.

När barnen studsat och lekt i en timme så fick de pizza, tårta och kalaspåsar.

Ja må hon leva!

Vi var på lekland förra helgen och en stor skillnad är att allt är mycket mer uppstyrt på Bounce. Mer ”en i taget” och närvarande personal bland studsmattorna. Personalen verkar dessutom älska att jobba där? Alla såg ut att kunna göra trippelvolter eller vad man nu gör, när man gått av sitt skift. De var glada och gjorde high five med barnen men var ändå tydliga och rejäla. Det var dessutom mycket skönare ljudnivå i lokalen.

Och för att vara krass: det var ganska skönt att det var en timmes hoppande först och att det efter mat, fika och presentöppning var klart. Bara att tacka och åka hem. Med supernöjda barn.

Jag lovade barnen att vi snart ska gå dit igen. Arve och några andra fyraåringar som deltog var också eld och lågor, trampoliner funkar ju även för yngre barn… Här är han i full fart.

Tack Bounce för en jättefin dag!

24 reaktioner till “Barnkalas på Bounce”

 1. Verkar perfekt! Jag hatar lekland med en passion men detta känns kul. Hur mycket kostar ett kalas?

  1. Ja, angående ekonomin: En kompis frågade om jag inte kände att jag satte en ”kalasnivå” som kanske inte alla föräldrar kan leva upp till. Men samtidigt, med den retoriken så sätter väl föräldrar som bor i hus och har egen studsmatta en standard som inte vi kan leva upp till 🙂 Det är bara ett kalas. Juni önskade sig typ tuschpennor eller linsvätska av de som frågade om present, och allt var ju gratis för gästerna.

   Vi hade även Arves kalas på lokal och att ”utlokalisera” dessa fester har varit en räddning denna hektiska vår. Värt varenda öre!

   1. Mja, jag håller nog inte med om att det ”bara är ett kalas” Sånt spelar roll för barn. Och i viss mån även för föräldrar som vill göra nåt fint. Tittade till
    priserna och såg att med antal barn på bilden skulle det summan landa på 5500kr. Jag har två, viket skulle bli 11000. (skulle nog dock inte bjuda så många barn) MEN, jag tycker inte inte heller att man ska avstå från saker om det underlättar ens liv och man tycker det är värt det pengarna bara för att andra inte har samma möjligheter till det. Skulle nog också utlokaliserat kalas om det gick.

    1. Ja men absolut. Jag menar mest att det finns mycket annat som spelar roll för barn: att ha hela gummistövlar (tänker på boken Veckan före barnbidraget, tycker den är så bra), att åka på semester, hur man bor, om man har bil, kan följa med på skolans skidresa osv. Vi är medelklass och har möjlighet att prioritera vissa saker och avstå från andra. Men jag tycker inte att just kalas på lokal är avgörande i frågan barnfattigdom.

   2. Resonemanget om de föräldrar som bor i hus och har egen studsmatta hör väl inte hit, likaså vad Juni önskar sig?
    Ni blev sponsrade (bjöds) på kalaset? Om jag inte förstod fel? Inte lika många föräldrar som själva lägger kostnaden för kalas på lokal talar sig varma för arrangemanget.

    1. Sanna: Tycker många som betalar själva verkar tala sig varma om den typen av kalas. Lade en minut på att googla och hittade detta kommentarsfält: http://blogg.damernasvarld.se/starwoman/2017/11/05/lazy-sunday/

     Vi hade kalas på lekland förra helgen som vi betalade för. Det var värt varje öre fast jag tyckte att Bounce var mycket trevligare. Mindre stressigt för mig som förälder.

     Med egen studsmatta syftade jag på att barnfamiljer har olika förutsättningar och att det blir tydligt även på andra sätt än när det är kalas en gång om året. Och att jag tycker det är viktigt att det inte blir hets om att köpa dyra presenter, utan att en ask kritor och ett ritblock är fine.

 2. Min son och hans kompis vill ha kalas på Bounce och vill bjuda hela klassen. Det skulle landa på drygt 7500:- Vi tjänar bra med cash men alltså, 7500:- ? :-O

  1. När jag var typ 11 år var ett populärt kalas ”Bio+McDonald’s”. Dvs kalasbarnets föräldrar betalade en biobiljett och ett meal och det var det drömmigaste kalas jag kunde tänka mig. Skillnaden var att man då bjöd typ sina 2-3 bästa kompisar. Har barnkalas blivit större? Tänker att föräldrar kanske blivit noggrannare med att inga barn ska bli utanför, men att det då också blir mer utmanande att ha kalasen hemma…

  2. Jag jag läser lite kommentarer här! Vi funderar på vad ska vi göra för vara barn som fyller år snart men som du skrev 7500kr är rätt så mycket tycker jag, och dy gör du det också men ändå ni har pengar. 7500 är min halva lön nästan så känns fruktansvärt att man ska lägga halva lön kallas. Jag haf 2 barn så 15000 per år, tycker hur de föräldrar som har 4 eller 5 barn klarar sig med det.

 3. Tack för inspiration! Jag har hört flera föräldrar prata om detta och alla verkar ha varit sjukt nöjda med upplägget. Bra också att kunna variera tänker jag (ibland många barn, ibland färre barn, nga år kalas hemma, nån annan gång på lokal). Om man tex bor i hus så kanske korvgrill och fiskdamm med 20 kids funkar utmärkt medan om man bor i lägenhet (som ni gör?) så kan det vara skönt med kalas på lokal nån gång emellanåt. Hur som, kul att få läsa lite mer om upplägget och att ni var nöjda med helheten. Alltid bra med tips! Jag blev helt plötsligt väldigt sugen på att gå dit och studsa runt lite själv 🙂

 4. Men hur ska man egentligen bete sig? Det finns alltid dom som inte har råd eller andra som slår på stort. Vissa prioriterar enklast möjligt och andra pysslar ihop egna kalas. Och dom jag är mest avis på älskar barn och att organisera skattjakter och fantastiskt engagerade lekar osv.
  Jag tror att det kanske är vi vuxna som lägger värdering i prislappen? Barn älskar alla kalas är min erfarenhet. Dom struntar i om det är bounce eller trädgård eller lekpark. Bara det finns tårta, kompisar och lite paket att öppna. Kanske en godispåse. Sen är det lite mer vad som passar bäst för den som planerar kalaset tänker jag. Vi bor tex på 47kvm. Vi kan inte bjuda hem en hel klass till oss. Och lekpark/park passar ju bra om det är ok väder men inte då kul om det regnar.
  Jag hatar dessutom att vara lekledare och skulle väl hellre lägga undan pengar ett tag för att ha råd att leja ut det.
  Barnkalas ger mig lätt ångest. Hur man än gör är risken stor att det blir fel. Blev alla bjudna? Kusiner då? Grannen vi alltid leker med? Kompisars barn? Det får bli 3 kalas, släkten och kompisar och klassen.
  Eller hur gör man?

  1. Blev så glad för din kommentar. För vi resonerar väldigt lika. En del är proffs på att styra upp lekar och kan skapa fantastiska kalas. En del barn fyller år på sommaren när det är enklare att vara utomhus. Jag tror också det är föräldrar som lägger värderingar och att barn älskar alla kalas och att det är just variationen som är det roliga.

   Höll seriöst på att bli helt utmattad bara av att få ihop listan på barn så att ingen skulle bli utanför etc. Det är inte så lätt.

 5. Heja er! Lät som ett så kul kalas. Och tänk så kul för dom barn vars föräldrar inte har råd att ta med sina barn dit?!
  Charlie var förra året på hemmakalas med superpyssligt djungeltema, kalas i lekpark med bad i plaskpool, villa/trädgårdskalas, bowlingkalas och leklandkalas. Han älskade varenda ett. Inte en enda gång har jag hört honom jämföra kalasen, vilket som var roligast/coolast/påkostat. Han har berättat om alla med lysande och lyckliga ögon.
  (Känner att jag behöver ta med mig detta själv och sluta ha prestationsångest och göra det som funkar bäst för oss.)

  1. Men vilken fin vinkel: för det verkade verkligen som om alla barn hade kul. Tack gulliga Hanna! Mindre prestationsångest till folket n

 6. Jag håller med Hanna här ovanför. Det mest uppskattade (av barnen) kalaset jag varit med om var när en granne bjöd alla killar i klassen och sen hade de ett uppstyrt vattenkrig där pappan och mamman var väldigt delaktiga och engagerade. Det hela slutade med att barnen fick kasta överbliven tårta i ansiktet på pappan. Har aldrig sett gladare barn men skulle själv aldrig orka sådant upplägg. Vi har både haft små kalas hemma men även lite större på lekland samt bowling och jag upplever ingen direkt skillnad i nöjdhet hos barnen men jag som vuxen tycker det är betydligt smidigare att inte ha kalas hemma.

 7. Intressant med alla olika åsikter om barnkalas, men min första reaktion var att det var ganska dyrt om jag jämför med lekland i gbg där kalasen kostar 140-160kr/barn (beroende på mat). När mitt barn fyllde 5 och 6 gick jag och en annan mamma ihop och hade gemensamt kalas för hela förskolegruppen (bjöd 15). I år så bestämde jag mig för att blanda gamla o nya kompisar och barnet fick bjuda 10st (+2st som jag bjöd) – Ja, jag brydde mig inte om ”reglerna” (bjöd klasskompisar via sms). Ja, väldigt många olika tankar men för mig (som ensamstående mamma) är det ändå värt pengarna men mest för att slippa städa, organisera, laga mat, handla etc etc. Stressen. Sen fick barnet presenter i ungefär samma prisklass som kalaset.

  Men nästa år är han kanske för stor för lekland och då är frågan vad det blir…

  1. Ja men jättesmart att gå ihop ju. Man får göra vad man mäktar med, tänker jag. Har också många olika tankar, tack för att du delade med dig.

 8. Tack för kalaset! Det var helt perfekt tyckte både jag och ****, så himla bra uppstyrt med två lekledare som såg till att alla hade roligt och hjälpte till när någon behövde.
  Smart att mat och fika låg i slutet också, behövdes ny energi då 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.