Barnkläder

Förutom hela genusgrejen, att tjejkläder är smalare i passformen och att Lindex nu gjort en baddräkt i storlek 62 (hallå, bebisar behöver byxor med resår så inte bajset rinner ut när de badar, alternativt en heltäckande UV-dräkt) så är det två saker som stör mig. 

1. Varför är så många kläder för barn under fem år vita/ljusa? Till exempel Mini Rodini. Det är ett märke med skyhögt andrahandsvärde på Tradera, men inte om plaggen har fläckar av vattenfärg/jordgubbar/gräs. Äsch, jag fattar att det är pga efterfrågan och att ni är bättre på att skydda era barns kläder, men ändå. 

2. Varför finns det så få svala byxor för småbarn? Dessa är de enda tunna och luftiga jag hittat till Arve. (Plus varför beställde jag bara ett par?) 

22 reaktioner till “Barnkläder”

 1. Men ja! Hittade inga när jag letade! Ska kolla HM nu. Och nej, alla kläder blir väl smutsiga, eller? 🙂

 2. Ja herregud! Dessa ljusa/vita kläder! På min dotters förskola låter de – på gott och ont – verkligen barnen vara barn. Jag älskar det faktum att hon så ofta är nedkladdad med färg, lera och grus, eftersom jag vet hur mycket hon älskar att måla och gegga och i största allmänhet skita ner sig utomhus. Dock mindre kul när alla hennes kläder har fläckar som inte går att få bort.

  De här brallorna har båda mina barn. (Jag älskar när man kan syskonmatcha strl 104 och 134, inte så ofta det funkar!) Sköna, luftiga och med resår längst ner så att de är lite mer cykelvänliga. Här är en annan skön sommarbralla som gillas av min 4-åring.

  1. Ja, jag brukar lägga de söndermålade plaggen som reserv i deras lådor på förskolan, men det är ändå tråkigt.

   Superfina byxor, tack för bra tips. Älskar också att matcha!

 3. Bra tips på byxor! Precis vad jag letar efter till min pojke. En annan fråga – varför så få tunna långärmade praktiska tröjor till pojkar? Vill varken ha skjorta eller ”flickblus” med spets och fjärilar typ på lillen.

 4. Så dumt med vit botten på kläder! Kolla in Ali express så kan du fynda en hel del mini till en bråkdel av priset

   1. Det var så lite så:) Lagt min första beställning idag, 5 klänningar från mini för 530kr. Storlekarna är oftast små så man måste ta större.

     1. Som jag har förstått det så är det fabrikerna där kläderna sys som syr upp av tyg som blir över. Döper till nåt annat namn på lappen bara.

 5. Håller med samtliga föregående talande. Det är hopplöst att hitta tunna byxor och långärmade tröjor. I varje fall på killavdelningen. Och de skjortor som finns är vita hela högen. I år har jag dessutom en liten bebis jag ska hålla sval och i heltäckande kläder. Långärmade tunna bodies finns knappt att få tag på och tunna bomullsbyxor finns bara i rosa/lila och med spets på.
  Blir så frustrerad, speciellt som det står överallt att det är viktigt att skydda barn mot solen och att solkräm inte ger tillräckligt skydd utan att man ska ha långärmat etc. Det är en sådan diskrepans mellan råden och hur det ser ut i klädkedjornas verklighet.

 6. Har hittat flera tunna, svala sommarbyxor (tights räknar jag inte till den kategorin) på Lindex, Newbie och NoaNoa. Newbie brukar också ha långärmade t-shirts på sin ’killavdelning’. De har ju väldigt könade kläder men jag gillar dem trots det, framförallt pga kanon kvalitet och prisvärt! Verkar däremot vara den enda i världen som tycker MiniRodini har dålig kvalitet. Trikåkläderna (framförallt klänningar) därifrån tappar spänsten och ser urtvättade ut efter tre tvättar, känns som man bara betalar för ”coolhetsfaktorn” 🙁

 7. Det här m vita kläder till barn?!! Fattar ej. Det blir ju bara fläckar. Första vita plagget jag fick måste vara min studentklänning haha.

 8. Hej, hej, detta med kläder är ju ett ständigt gissel, ur så många perspektiv. Ska vara slittåliga, lekvänliga, falla både förälder och barn i smaken, inte vara för dyra men helst inte heller sydda av en femåring i Asien. Känns helt omöjligt många gånger! Vet inte om ngn redan tipsat, men jag gillar yarnmade mkt, kolla dears brallor om du inte redan gjort debt: http://yarnmade.com/sv/kids-clothing/pants.html?p= Önskar ofta att deras kläder fanns i vuxenstorlekar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.