Bebistrigger

Det är inte mycket som får mig att längta efter ännu en bebis. Möjligtvis tanken på att mina barn växer upp så snabbt och att jag trivs ganska bra som småbarnsförälder.

Men den här bilden triggade verkligen en känsla hos mig. Jag bar mina bebisar väldigt mycket i bärsele och att ha en sån här liten groda på magen är rätt ljuvligt faktiskt. Hjärta mot hjärta. Den där lilla handen som gärna håller fast i ens tröja. När de somnar och lutar huvudet mot bröstkorgen.

Har du nån bebistrigger?

16 reaktioner till “Bebistrigger”

 1. Att min son (5år) fått så långa ben och vill ha kepsen på coolt sätt. Min dotter (1,5år) härmar storebror och växer så snabbt! Det blir nog inte fler, men jag älskar dessa små mjuka kropparna som ligger så nära.

 2. Jag vill verkligen inte ha fler barn, men när jag varit borta från de två jag har i nästan en vecka och såg en pyttebebis på vägen hem började jag nästan längta efter en liten till. Men sen fick jag mina egna i famnen och det försvann.

 3. Jag har ”alltid” känt att jag vill ha tre barn, men efter tvåan kom så kände jag mig så sliten och trött och dränerad att en trea var otänkbart. Efter första barnet kunde jag tänka mig att bli gravid igen efter bara några månader. Men nu- såg jag en gravid kvinna eller någon med en pyttebebis tyckte jag mest synd om henne och fick rysningar av tanken på att själv vara i den sitsen. Lite sorgsen blev jag av detta måste jag erkänna, en del av mig ville ju fortfarande gärna ha ett barn till men kropp och själ skrek NEJ så fort tanken kom upp.

  Tills en dag när jag såg en gravid tjej på jobbet och kände hur avundsjuk jag blev på henne och den där bulan. Då hade det gått drygt två år sen sist jag var gravid. Från att bara ha känt avsmak från allt vad bebisar och magar heter, till att plötsligt fantisera om att känna små sparkar och snusa i en fjunig babynacke igen. Babylängtet var tillbaks! Och ja, i September kommer trean…😬

 4. Jag vet inte riktigt hur detta kommer låta.. fruktansvärt otacksamt antagligen. Att se små glada pojkar i samma ålder som min yngsta dotter, d.v.s. runt 1,5, är min bebistrigger. Om jag visste att jag fick en pojke nästa gång skulle jag bli gravid igen, jag skulle så gärna vilja ha en sån också. SJÄLVKLART är jag egentligen lika nöjd med mina två tjejer. Men det hade varit roligt…

  1. Verkligen inte! Jag tycker det är viktigt att våga prata om det för MÅNGA föräldrar känner så och det måste få vara ok. Kram!

 5. Det enda som kan få det att suga lite i livmodern är när jag ser män vara ömma och omhändertagande mot barn.

 6. Jag har ingen bebistrigger alls. Det hugger lite i hjärtat när sonen säger att ”vi borde vara fler i vår familj” och att han vill att ”vi ska ha en bebis”, men det är för hans skull, inte min. För att han skulle bli en fin storebror och för att jag vet att syskonrelationer kan vara fantastiska hela livet. Men hela min kropp bara skriker nej när jag tänker på att vara gravid eller ha en bebis. Jag vill verkligen inte. Önskar att jag skulle vilja, men sonen är 4,5 och än så länge finns det inte ens en gnutta bebislängt.

 7. Kul fråga! Min bebistrigger är när Timehop visar filmer på dottern (nu 3 år) när hon var mellan 1 och 2 år (särskilt 2 år). Eller när jag ser på henne nu och tänker att hon växer för fort och att livet med småbarn är så kort ur ett livsperspektiv. Bästa tiden i livet hittills ju och så är den så kort.

  Har en till i magen så det blir ju iaf några år till :)!

 8. Små barn i pyjamas… alltså. 😍 Lägg till nybadade också och min kropp befruktar nästan sig själv av längt.

  Och att amma. Små girigt ammande bebisar. Herregu!

  Är dock svinnöjd med tre. Innan hade jag lite plats över i barnbägaren. Nu = rågad som fan.

 9. Åh. Det där fjuniga sammetsmjuka bebishuvudet? Bebisar när de är riktigt riktigt små… Jag har hur många bebistriggers som helst, men man måste ju vara lite resonlig också. 🙂

 10. Alldeles nyfödda bebisar, hur de luktar, hur de känns i famnen, hur de låter, mjukheten, fjunet. Det gör mig galen och jag vill ha tusen till!!

  Sen blir de nån vecka, nån månad och näää jag är klar. Både bärandet och kladdandet. Nu laddar vi för tweenis och tonår. Är skitpepp och livrädd på samma gång. Iiiihhh!!!

 11. Jag jobbar på bibliotek, dit kommer många nyfödingar och hämtar Barnens första bok, och många bebisar hänger med sina uttråkade storasyskon på förskolelediga dagar. Det som triggar bebissuget är små pliriga ögon från en vagn som kikar på en. Då vill jag ha tusen små barn som man kan lyfta upp till famnen. Jag har två barn och det räcker absolut, men den där instinkten/begäret/längtan att få lyfta och bära en liten bebisgroda- den kommer jag nog aldrig över.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.