Borde väl sova nu egentligen

Barnen sover, även om Arve hostar oroväckande mycket, och diskmaskinen brummar snällt. Jag får som vanligt beslutsångest, ska jag läsa en bok, kolla på Girls eller Full Patte? Egentligen borde jag väl gå och lägga mig, jag sov kanske två timmar i natt pga orsak längre ned i inlägget. Äsch. Istället ser jag en stund på Född 2010. Det är jättefint. Fast nästan lite för nära den egna verkligheten, det socialrealistiska liksom?

Igår kväll, precis när jag skulle somna, vaknade Arve och var rosslig och pipig i bröstet. Lite slemmig också. Så fort han låg ned fick han hosta och vaknade, fast jag försökt pallra upp honom med kuddar. Vi försökte ge honom lite andningsmedicin i masken men det gick sådär.

Sen blev han dessutom dålig i magen och jag bytte blöja totalt sex gånger under natten. Klockan fem mätte jag 39,9 med örontermometern, han ligger sällan över 37,0 annars. Då hade han några läskiga ryckningar i armar och ben, men drack mycket vatten och var kontaktbar så jag kände mig inte så orolig. Han fick alvedon och sov oroligt till ungefär sju, men då var jag redan på väg till jobbet. Med påsar under ögonen och flygande jakob i matlådan.

Sen har han såklart varit pigg och glad hela eftermiddagen och kvällen men nu är hostan tillbaka och jag är rädd att det blir en repris på föregående natt. Ev minus blöjbytena. Eller så får jag försöka sitta upp och sova med honom i famnen, som när han var bebis och förkyld.

Godnatt dagboken.

4 reaktioner till “Borde väl sova nu egentligen”

  1. Fastnade också framför den serien igår. Väldigt bra men samtidigt lite jobbigt att se som du skriver. Det var verkligen vardagen som skildrades. Rökande mormor, barn som slåss, barn som kollade på iPad, tidsbristen och det dåliga samvetet. Men jag kommer definitivt titta nästa vecka. Hoppas att Arve kryar på sig och att nätterna blir bättre!

  2. Åh, jag kollade på första omgången av den serien när mitt barn var nyfött. Har undrat lite var den utlovade fortsättningen tog vägen, nu ska jag genast kolla!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.