Dubbelvagn till treåring och bebis?

Behöver man en dubbelvagn om det äldsta barnet närmar sig tre år när det får ett syskon? Mitt svar är: JA!

Äsch, jag vet att ni är många som klarat er fint utan. Om man mest rör sig kortare sträckor, har ett barn med starka ben och glatt humör är det förstås onödigt att köpa dubbelvagn. En ståbräda eller sån där sittbräda räcker fint. Alternativt att bära ett av barnen i sjal eller sele.

Men för oss har det varit nästintill ovärderligt. Förutom att vi har använt den till och från förskolan varje dag (även en 4,5-åring kan ha trötta ben och dåligt humör på morgonen eller på väg hemåt) har den rullat många mil på olika utflykter och resor. Som till Ulriksdals slottspark, Prenzlauer Berg, Port d’Alcúdia, Arvika-Mârten och Skansen. Här på Stora torget i Karlstad.

donkey

Foto: Severus Tenenbaum

Vår Bugaboo Donkey Duo har helt enkelt gjort skäl för sitt namn, det trogna lastdjuret. Bäst är att vagnen går in i de flesta portar och hissar, att den går att förminska ytterligare när man bara har med sig ena barnet, att sufletterna går att dra ned superlångt så de ger solskydd på riktigt och att de stora hjulen är lättrullade och kan svänga snävt. Sämst är att bältet i sittdelen är alldeles för tight, men det går att lösa.

Importera barnvagn?

En vanlig fråga jag får är om det var enkelt att importera vagnen. Och ja, det var supersmidigt. Vi beställde den från holländska Babyplus. Enklast beställer du genom att maila (på engelska) till info@babyplus.nl. Be om pris inklusive frakt till Sverige, och vill du köpa tillbehör kan du fråga efter ett paketpris. Du får reda på leveranstiden och info om när du ska betala (med kort). För oss gick frakten jättesnabbt och jag var sjukt nöjd.

Överlag verkar folk som köpt därifrån väldigt nöjda, jag googlade väl ungefär fem timmar innan jag slog till. Det verkar nästan enklare att reklamera till dem än till en svensk barnvagnsbutik och de framstår som generösa om det uppstår något problem.

Detta är alltså inget sponsrat inlägg, bara konsumentupplysning. Jag har inte testat fler dubbelvagnar, så ni får väl ta det med en liten nypa salt. Men Donkeyn är nog ett av mina bästa köp ever.

3 reaktioner till “Dubbelvagn till treåring och bebis?”

  1. Älskar min Donkey orimligt mycket. Är beroende! Men hur kan man fixa bältet? Sitter lite tajt när tvååringen har overall.

  2. Har ju donkey till tvillingarna, älskar den hittills men lite bekymrad över selen… Hur löste ni det? Kram

  3. Får man allt man behöver om man beställer därifrån eller måste något läggas till? Vad i sånt fall? Är inte någon van Bugaboo-användare så jag vet inte vad som behövs..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.