Ett tredje barn!

Louise/Hej hej vardag listar för- och nackdelar med ett tredje barn. Och jag känner igen mig så himla mycket. I nackdelarna.

Bilden ovan lånade jag för övrigt på en sida för gratisbilder. 

Nu utgår jag från Louise rubriker som talar emot en trea:

1. Sömnbristen. Det är ganska stor risk att även bebis nummer tre skulle vara en sån som bara vill sova i famnen och som vaknar ofta på nätterna. Jag har ändå fixat det ganska bra med Juni och Arve. Men en tredje gång… nää jag tror jag nöjer mig här.

2. Relationen. Kanske viktigast av allt. Jag tror inte det vore bra för oss med en tredje krävande spädbarnsperiod, vi har ju knappt hunnit landa efter våra första sex år som småbarnsföräldrar. Vi vill så mycket, vi behöver få komma iväg på saker utan barn, både tillsammans och separat. Hur får man ens barnvakt till tre barn under sju år?

3. Mina barn. Jag behöver hinna se dem en och en. En vanlig söndag vill jag vara nån slags medhjälpare på Junis gympa, fast jag inte kan nåt om gymnastik, lägga pussel med Arve en lång stund och hinna ligga på soffan och läsa en bok för mig själv. Tänk om vi skulle få ett barn med en sjukdom eller ett handikapp som innebär att trean kommer att behöva all min tid och alla resurser. Sånt vet man ju aldrig.

4. Jobb. Om jag inte gillade att jobba skulle punkt 3 inte vara ett problem. Då skulle vi kunna bo på nåt billigt ställe och jag kunde jobba halvtid och få massor av tid med barnen. Men jag gillar att jobba och det är viktigt för mig att ha ett roligt arbete och jag trivs med att jobba heltid.

Dock att det bästa jag upplevt i livet är att få bli mamma. Jag tyckte om att vara gravid, kände mig vacker och liksom utvald. Så skämmigt att skriva utvald men antar att Beyonce känner likadant med tanke på hennes fotografering? Jag mår bra av att vara förälder och det får mig att känna mig stark, älskad, levande, viktig. Bebistiden har varit fantastisk. Och att få lära känna de två personerna är också positiva superlativ, varje dag. Jag älskar att vara deras mamma.

Jag är så hemskt glad (och tacksam!! det är ju ingen självklarhet att kunna bli gravid, föda ett levande barn) att jag fått uppleva två graviditeter, två bebisperioder. Men nu är jag nöjd.

I alla fall för nu, påminn mig om ett par år när jag känner att det är sista chansen om jag vill uppleva allt det där på nytt.

OBS att denna text är helt subjektiv. För min del får man ha noll, ett, två, tre, sju barn, bara det känns rätt för en själv. Och jag tycker absolut att Louise ska satsa på ett tredje. Inte minst för att jag tror det kan vara väldigt sorgligt, att släppa den tredje bebisen man aldrig fick. Och för att hon beskriver det där med kaoset väldigt bra. 

16 reaktioner till “Ett tredje barn!”

 1. Tycker så himla mycket om när du tipsar såhär om vad andra skrivit (och när det är en länk så de bara är o klicka sig vidare). Kul o läsa om för o nackdelar. Jag vill ju jättegärna ha ett tredje barn och har velat ha 3 sen jag blev mamma. Trodde med tiden att de skulle ändras, eller mer att jag skulle bli påverkad av vad andra tyckte (läs: ”vänta du bara, när du har fått två…”). Men nej, jag är fortfarande lika inne på det och känner igen mig i det hon skriver om. Kaoset. Det är nåt med det som tilltalar mig, men som också äter upp mig. Skräckblandad förtju.. Har t o m börjat övertala mig själv för och typ ”klart att du är nöjd med två”, och ”varför Aram?! Varför!!!??”. Men jag vet att jag kommer ångra mig. Konstigt det där. Avundas nästan känslan som ni har ni som är nöjda med två, det är ju så himla bra o praktiskt. Aja. Vi får väl se… men jag hoppas? Det va allt för mig?. Kram Hanna!

  1. Gör du? Vad kul att läsa.

   Vi är tre syskon och jag älskar det! Det blir nån dynamik i att vara tre tycker jag. Kör på för tusan! Kram!

 2. Säger PLUS EN på allt det där, och kan säga att vår relation aldrig i hela livet hade klarat ett till barn. Eller mer sömnbrist. Pratade dessutom senast i går om hur folk lyckas skapa relationer med alla sina barn om de har typ åtta stycken, men på något sätt går det ju tydligen.

 3. Vi bestämde oss för en tvåa o lyckades bli gravid. Fick för några dagar sedan reda på att det var två bebisar i magen. Hepp hepp; en trea ”på köpet” *livrädd remoji*
  *hjärtögon emoji*

  1. Näää vad fett ändå. Tänk på våra förra grannar som fick trillingar som sin trea, hej hej fem barn. Grattis och vad spännande och såklart läskigt. Kramar!

 4. Jag tror man alltid har en liten längtan efter en till bebis, hur många barn man än har ?

  1. Det tror jag med! Eg skriver jag under på alla nackdelar som tas upp ovan, men jag vill ändå ha en trea. Nu kan jag inte det och är därför bitterljuvt avis på alla gravidmagar som innehåller #3. Samtidigt som jag på ett sätt är lättad. Jag fick två (!!) fantastiska barn! Vi överlevde kaoset! Nu leva härligt familje-life!

 5. Enligt någon uträkning menar David Attenborough att varje familj kan inneha 2,1 barn för att jordklotet inte ska gå under men att mänskligheten ändå ska kunna leva vidare i gott mod. En får tro’t om man vill 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.