Falsk krupp

Så vidrig sjukdom! Hälsningar från några som varit på barnakuten (fattade att det var krupp men man vill gärna att ens barn ska kunna andas utan att varje andetag är en kamp, när vi var där gick dock andningen något bättre så han fick ingen hjälp med andningen) och sen gått runt eller suttit upprätt i soffan med panikslaget barn som inte vågat hosta, som skrikit nej nej nej oj oj och haft slem överallt. Nu har jag gett nässpray och vi sitter vid öppet fönster med täcke om oss. Det är meningen att jag ska väcka M och bytas av, men en liten stund till sitter jag kvar. Lilla A kämpar på med andningen och har somnat till mot min axel. 

7 reaktioner till “Falsk krupp”

  1. Men vad jobbigt. Fred hade blandad förkylningsastma med krupp när han var yngre, så jobbigt. Du vet antagligen alla knep med sval luft osv?
    Krya på A!

  2. Åh nej, stackars Arve! Liv fick det för första gången när hon var ett år, och hade det ett par gånger till och det är alldeles vidrigt och jätteläskigt! Hon har blivit ordinerad Redipred (prednisolone) vid varje attack, och det får hon en dos av i tre dagar efter första anfallet. När hon var 2.5 blev hon ordinerad Flutide dagligen under vinterhalvåret för att förebygga och det funkade jättebra-inga attacker. Sedan när hon var 4.5 tyckte vår husläkare att vi kunde testa att sluta så det gjorde vi, men fyra månader senare fick hon en attack igen. Så nu kör vi på med Flutide. Kan ju kanske vara värt att testa om han får det fler gånger? Har dessutom alltid Redipred hemma och med på alla resor osv utifall att. Bra att du åkte in, det ska man alltid göra! Styrkekram.

  3. Usch, det är faktiskt ett av de få minnen jag har sen jag var sådär liten, den där känslan av att hosta och hosta och inte få luft 🙁

  4. Jag har varit med om samma sak, men en mildare variant så vi fick guidning per telefon ist för att åka till akuten. Men vidrigt är det!

  5. När våra barn var små (på 90-talet) fick vi en flytande medicinblandning som hette typ Lepheton-Desenthol. Den var bra!

  6. Krupp är djävulens påfund! Krya! Läs knivlisas inlägg om krupp (om du inte redan gjort det) sjukt bra tips i kommentarerna! Har genomlidit detta,och förkylningsastma, och alltså det är dt värsta som finns? (Ja förutom cancer osv osv )

  7. Kan bara hålla med, fullkomligt vidrigt! Två av tre har haft det och det var så olustigt varje gång. Hoppas han kryar på sig snabbt och att ni slipper fler anfall!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.