Första hjälpen vid matbordet

Tips på doppresent eller till föräldrar som nyss fått barn, världens bästa bok om barn och mat:

Första hjälpen vid matbordet: om barns matkrångel, näringsbehov och smakfavoriter

Första-hjälpen-omslag-hr

Jag känner att jag älskar Sara när jag läser den här boken. Hon fattar hur svårt det kan vara att få barn att äta trots att man har höga ambitioner om deras matvanor. Hon avdramatiserar, kommer med kloka forskningsbaserade råd, har humor och medkänsla.

Just nu kostar den bara 168 kronor hos Bokus, om man har MedMera-kort.

Har du en grönsaksvägrande tvååring? En trotsig treåring? Eller kanske en bebis som precis ska börja lära sig äta? Att laga mat till barn kan vara både stressande och tålamodsprövande. Varför vill ungen bara äta makaroner? Hur gör man för att middagen inte ska bli till ett bråk? Tänk om mitt barn får näringsbrist?

I Första hjälpen vid matbordet får du lära dig mer om barnets perspektiv. Om de medfödda smakpreferenserna, den inbyggda skepsisen mot viss mat och de olikheter som finns mellan barn, från de första smakportionerna vidare genom de viktiga förskoleåren. Här finns tips på förhållningssätt för att inte måltiden ska bli en kamp, idéer om hur middagen kan serveras för att så många som möjligt ska vilja äta sig mätta på den, och en genomgång av de viktigaste näringsämnena, översatta i mat.

Visste du hur lite protein som faktiskt krävs, eller hur lätt det är att få i sig tillräckligt med vitaminer? Med mer förståelse för vem du har mitt emot dig och vad hen verkligen behöver kan det vara lättare att behålla lugnet och låta matresan få ta sin tid.

Känner du igen namnet Sara Ask? Hon har, tillsammans med Lisa Bjärbo, skrivit Mera Vego. Den kostar för övrigt bara 99 kronor hos Adlibris nu.

2 reaktioner till “Första hjälpen vid matbordet”

  1. Bra! För jag ÄR en av dem som stressat upp mig över att sonen äter makaroner till middag och inget annat på typ hela dagen. Fast jag veeeet att han inte tar skada av det och det är bara en kort period.
    Blev även stressad över att dottern bara ville äta sallad ett tag. Du vet. Riktig, nyttig, blandad sallad. Tur de är stora nu så jag kan börja chillaxa snart.
    För jag är ju tydligen HELT dum i huvudet!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.