Guppa en bebis

Jag åker buss och i mitten står en mamma med bebisen i bärsjal. Bebisen börjar gråta så fort mamman står stilla så hon kör det där guppandet med knägung som var väldigt effektivt även på mitt första lilla skrikbarn. 

Jag minns när jag frågade BVC-kvinnan om det var farligt att guppa med barnet i famnen, man ville ju inte ge bebisen skakskador. Hon svarade inte på det, utan lämnade bara en synpunkt om att det räcker att hålla barnet nära, ”man behöver inte gunga det”. HAHAHA tillåt mig gapskratta så här fem år senare. Känslan när ens bebis skrikit i femton minuter, den ska jag aldrig glömma. 

Martin utvecklade ett ganska effektivt sätt att få Juni lugn under kvällsskriken. Han nynnade på Popcorn och dansade samtidigt med barnet i famnen. 

Men BVC-personer alltså. Vad viktigt det är att de förstår, känner till olika typer av barn. Är lyhörda. För man är så känslig den där tiden, vill sitt barn så väl. Kämpar ihjäl sig för att göra rätt. 

11 reaktioner till “Guppa en bebis”

 1. Men alltså HAHA! Jag vet inte hur många timmar jag har ”guppat” barn. Inatt försökte jag förtvivlat med att bara hålla Max nära och buffa lite (det brukar överraskande nog funka), men till slut fick min man gå upp och guppa, guppa, guppa. Börjar nästan att guppa och gunga bara jag hör ett barn skrika!

  1. Haha ja men gud, jag med. Ville också gå fram till den där kvinnan igår och berätta om att vi också hade det sådär och bla bla. Men har insett att påtvingat socialt umgänge på offentlig plats inte uppskattas av alla, lol!

 2. Ja herregud. Och de inser inte heller vilken inverkan de har på nynlivna föräldrar. Gud som vi famlade första tiden med Busan!

 3. Ååååh 🙂 Blev mamma för fem veckor sedan. Sedan igår har jag varvat bära, bära med gung, sitta och gunga på pilatesboll (med öronproppar ipluggade i mina öron pga himla hög stämma som mitt barn tydligen har vid magont) Gå runt, runt, runt. Sjunga, buffa, lyssna på hits via radion. Ligga ned och buffa och att jag sjunger hjälper även det ibland. Tur att han är så söt!! 😀

  1. Åh, kämpa på och heja dig! Man får vara deppig och tycka att det är svinjobbigt och om det skulle kännas för tungt ska man få bra hjälp. Men hoppas allt går åt rätt håll! Kram och grattis också!

   1. Hurra hurra nu är han världens gladaste baby igen efter att jag uteslutit mjölkprotein från min kost. Magonda verkar försvinna. Tack och bock och glad tanke till universum för glad bebis 😀

 4. Vilket skumt svar, jag frågade samma fråga när sonen var bebis. Var mycket då kring folk som hade skakat barnen. Hon BVC-sköterskan sa bara; DU är en bra mamma, ta till dig det. Det andra är att om man ska skaka en bebis är det så hela huvudet flyger fram och tillbaka. Det gör man inte genom att guppa på bebisen.

  Jag hade nog ett bra BVC, men hört flera skräckhistorier.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.