Hallå? Vin!

Äldsta barnet önskade att få ha halloweenfest för alla i hennes ålder på förskolan och några andra kompisar. 

Eftersom hon precis hade börjat på nya föris när hon fyllde år i våras ville hon inte bjuda någon av dem på sitt födelsedagskalas i mars. Så nu blev jag så glad (över att hon trivs på avdelningen och plötsligt ville bjuda alla) att jag sa ja direkt. 

Vi hade pyntat läskigt med allt möjligt otäckt, gjort ”ögon” i form av chokladbollar doppade i vit choklad med en smarties som iris och rosa glasyr som blodådror, tårta med svart marsipan, dödskalle och pumpa och grön saft med ögon. 

Martin och Arve fick lämna hemmet lagom till de första gästerna anlände. Syrran skulle egentligen ha hjälpt till men fick förhinder och när tio glada barn, de flesta runt fyra år, var på väg in fick jag lite lätt panik, varför hade jag inte planerat lekar? Tänk om det skulle bli sådär att alla barn bara ville springa runt runt. 

Men så blev det jättebra! Fyra föräldrar stannade kvar och var hjälpsamma och gulliga. Barnen fick börja med att fika och ställde sig snällt på led vid fikabuffén, åt i lugn och ro. Sen lekte de i smågrupper, några bad om att få måla och så avslutade vi med att sätta pinnen på pumpan (istället för knorr på grisen). Och barn gick på toa själva och var artiga och jag kände mig helt tacksam över hur bra det gått. Ok, det var inte superkul för de barn som inte går på hennes avdelning, men tror ändå rätt ok. Och Juni var supernöjd efteråt, annars kan ju skyhöga förväntningar ganska lätt göra en fyraåring besviken. 

Efteråt tänkte jag ta ett glas vin. Men sen insåg jag att det förmodligen skulle få mig att somna i soffan strax efter barnen, så istället såg vi ikapp Bron och Homeland.  

2 reaktioner till “Hallå? Vin!”

  1. Isolde och Livia berättade glatt om kalaset när de kom hem. De är ju väldigt blyga till en början och med många barn, men jättenöjda ändå. Och så bad de om att få leka med Juni nån annan dag 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.