Klockan 5.20

Jag vaknade tidigt imorse. Sen låg jag och tänkte på följande tre ämnen:

1. Att jag måste ringa mina föräldrar (som ska vara barnvakt nästa helg) och förbereda dem på att Arves trotsperiod håller i sig. Det låser sig för honom när man till exempel ska iväg någonstans och då hjälper varken hot eller mutor. Han blir bara ledsen och ännu mer motvalls. Egentligen är han väldigt noga med att rätt ska vara rätt och så fort han kommer ur låsningen blir det bra. Men ändå, en smula utmanande är det. 

2. Juni fick ingen av de skolor vi sökt utan en tjugo minuter hemifrån. Och allt det här med skolstarten (som säkert blir jättebra!!) har dragit igång så många tankar i mitt huvud. Jag ska inte trötta ut er med detta, men att man till viss del skapar sina ungars barndom är lite stressande för mig. Vad som för mig som vuxen är ”nu bor vi här” blir ju barnens ”jag växte upp i … ” och så vidare. Det hela grundar sig såklart i att vi är så pass priviligerade att vi ens har tid att tänka på sånt här. Klockan fem på morgonen. 

3. Warszawa. Spontanitet i all ära, när jag åker nånstans vill jag gärna ha en plan att utgå ifrån. Jag har därför bokat restaurang för ena kvällen samt en klippning och en pedikyr på en salong nära hotellet. Vill se Kulturpalatset denna gång. Och gå i butiker med ung, polsk design. Plus gå tillbaka till en av restaurangerna vi var på senast. Eller äta på den där fina vinbaren? 

Efter en halvtimme vaknade Arve och vi gick upp och satte oss i soffan. Medan han drack välling och kollade på Barnkanalen kunde jag äntligen googla loss på olika saker. 

Nu är det eftermiddag. Jag och Arve har precis sovit middag medan Martin och Juni spelade Mix Max. Här leker barnen att A är barn och J mamma ”Du ska ha barnvakt ikväll för jag ska jobba länge. Men först läser vi några sagor.”

9 reaktioner till “Klockan 5.20”

 1. När ska du till Warszawa? Och ja, jag är likadan med barnen nu ingöt skolstart och allt. Nojar över att Sigge börjar på ny skola utan en enda förskolekompis etc. ?

 2. Min unge går i förskoleklass.
  Var rätt nojig och nervös innan. Har ett barn född sent och hen kändes så liten. Skolan är Stor (f-9). Men hen älskar det! Mycket känns mer proffesionellt och välbemannat än förskola. Skapanderummet är fantastiskt. Personalen bra. Barnen gulliga. Hoppas det går bra för er och Juni!

  1. Ja men det gör det såklart, hon känns helt redo. Vi fick bara plats på en evakueringsskola där det bara kommer vara ett par provisoriska förskoleklasser… jaja det blir bra. Kram!

 3. Familjeföretaget? Jag åker dit på fredag, väldigt pepp! Vad får jag inte missa? 🙂

  1. Åk till neonmuseum och ät på restaurangen intill. Så bra liten utflykt. Har mer råd men vi hörs då? Vem ska du dit med? Ska vi prata om detta i en annan kanal kanske.

   1. Ja men absolut, tar mer än gärna emot tips! Jag ska dit med Behnaz (vet du kanske vem det är? Dansade mkt när hon va yngre), Bea Flink Forsgren (känns som du även vet vem hon är) och en tjej som heter Emelie. Vi har alla jobbar ihop på Åhléns och va föräldralediga samtidigt och nu tänkte vi göra nåt tillsammans. Vi har mest tänkt äta gott, kanske gå på nån klubb, neonmuseet har jag pitchat för dem för det blev jag väldigt pepp på efter ditt inlägg. Du/ni får mer än gärna joina för middag eller vadsomhelst! 🙂

    1. Haha men vad roligt, vet vilka Behnaz & Bea är. Om ni ska på klubb på fredag och mitt sällskap har kroknat så hänger jag gärna på!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.