Kolmården får återigen 5 av 5 solar

Igår var vi på Kolmården för femte gången och det var minst lika lyckat som de tidigare fyra besöken. 

Linbanan Safari är nog min favorit. När vi åkte genom björnarnas område satt det en ung björn i ett träd precis bredvid banan, den hade klättrar mer än 10 meter upp. Ganska magiskt. Vi såg också giraffer, lejon, älgkalvar och massor av andra djur. När vi nästan var tillbaka igen frågade dock Arve ”men var är hönorna?”. Att vara två år alltså…

Min andra favorit är rovfågelshowen Wings, den är så mäktig. Att se en berguv på så nära håll. Jag hade gåshud över hela kroppen. Och när man känner fåglarnas vingslag i håret… RYYYYS!

Barnens favorit var såklart Bamses värld. Arve ville se teatern två gånger och var så lycklig när han fick åka Skalmans bilar hur många gånger han ville. Och när det var som varmast badade båda i barnfontänen. De åt farmors pannkakor till lunch och farmors köttbullar till middag. Juni åkte godiståget minst fem gånger.

 

Delfinshowen är också magisk, vi satt exakt längst fram i mitten.

Jag älskar verkligen Kolmården! De är så sjukt bra på logistik, allt är så välplanerat: parkering, toaletter, restauranger. Och de anställda är supergulliga, varenda person är helt vänlig. De måste ha en himla bra kultur, för det är ganska ovanligt.

Jag är också imponerad av att de satsar så stort hela tiden. Bamses värld, som är helt ny, hade redan fått en ny attraktion (Skalmans luftballonger) och till nästa säsong kommer Bamses flygande matta. Och den nya berg- och dalbanan Wildfire som snart har premiär – världen största!! –  är helt gigantisk. 

Bäst är ändå att utbudet är så stort, att man alltid lyckas se många djur, att det är lika roligt för vuxna som för barn och att allt ingår i entrén. 

Alltså jag har ej fått betalt för detta inlägg, är hundra procent uppriktig. Vi var där från öppning till stängning och hade världens bästa dag, dessutom inte ett bråk mellan familjemedlemmar på hela dagen. Kan verkligen rekommendera att åka dit! 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.