Mammor som köper och säljer

Ja, det är ju sjukt störande att detta med att köpa och sälja kläder är mammors grej, i de flesta familjer (jag vet att motsatsen existerar, jag generaliserar nu) och att skriva ett helt inlägg om ens ungars kläder reproducerar väl bara. Men i år tänkte jag att min man skulle få den stora äran att rota igenom kassarna med ärvda kläder för att se om något passar, att använda de rabattkuponger som kommit på posten för att köpa nya vantar, namna och rensa bort det gamla. 

Annika skrev en smart kommentar om att det såklart går utmärkt att köpa barnkläder begagnade. Och ja, jag älskar att ärva och att skänka vidare, eller köpa och sälja av vänner. 

Just Tradera är mest ångestframkallande för mig och slutar med att jag lägger timmar på att sälja kläder jag knappt får något för eller på att förlora olika auktioner med saker jag vill köpa. Men jag känner proffs som älskar det. 

Från förra året:

 

11 reaktioner till “Mammor som köper och säljer”

  1. I höst och vinter är min man föräldraledig. Jag ska verkligen lägga band på mig själv för att inte lägga mig i barnens kläder. Utmärkt tillfälle för honom att få styra upp helt själv!

  2. Åh, klarar inte heller av Tradera. Har letat ihjäl mig efter vindfleeceoverall och förlorat varenda budgivning. Till slut hittade jag en i en lokal köp- och säljgrupp på Facebook, har köpt massor av fina grejer så. Tipsar om att gå med i nån grupp där folk är lite mer välbeställda, de skänker nästan bort grejerna. Liljeholmskajen är min bästa grupp.

  3. Och jag som tycker att just PoP-kläder går för jättehöga summor på Tradera?! 🙂 Men visst, veta kan man ju inte.

    Jag sålde en skaloverall (en sån med fleece inuti) och fick halva nypriset (vilket var vad jag betalat eftersom jag köpt på 50%-kampanj) – och jag var extatisk över detta haha! Så jäkla nöjd 😉

    1. ..och kan tillägga att jag är den i relationen som köper/säljer begagnat (och nytt..). Känns deppigt. Så lätt att hamna i de där spåren, att göra vad som är enklast för stunden. Suck.

  4. Styr också samtliga klädköp + hittills kläder som ska med till förskolan varje dag. MEN sedan en vecka sköter sambon lämning varje morgon och jag släppte kläder-till-förskolan-planeringen efter tre dagar. Det resulterade förvisso i att barnen var utan regnkläder på förskolan just den dagen som det regnade 40 mm och vägarna rann bort, men ändock.

  5. Meh! De där kläderna köpte ju jag av dig. Och gissa vem i familjen som sålde vidare dem när de var urvuxna nu? ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.