Nina och snöleoparden

En härlig grej med att barnen blir större är, som jag varit inne på förut, att kunna börja läsa enklare kapitelböcker. Tack för tipset om Nina och snöleoparden av Emi Gunér. Vi fick den hemskickad häromdagen och både jag och Juni älskar den. Vi kan verkligen inte hålla oss till ett kapitel om dagen utan har snart läst ut den. Så mycket igenkänning och ord som ligger fint i munnen när man läser högt! Hoppas verkligen på en uppföljare. Jag önskar att fler barnboksförfattare skrev sådär lite vardagligt om saker som i allra högsta grad är på allvar för ens barn.  

 
Kan verkligen rekommendera den som present till barn som fyller fem!

Nina är fem och ett halvt år och har en bästa kompis som heter Nour. Nina har långt, rakt, mörkt hår, starka armar och hennes bästa färg är röd. Om Nina själv fick välja skulle hon mycket hellre vara världens farligaste snöleopard än en flicka på fem och ett halvt. För snöleoparder har tänder vassa som knivar och de ser och hör bättre än någon människa på jorden.

Det här är berättelsen om ett år i Ninas liv. Det handlar om att sova över hos en kompis för första gången och om att gå i simskola och nästan drunkna. Om vad som kan hända om man inte talar sanning och om hur orättvist det är att man inte får välja födelsedag själv. Nina och snöleoparden är en rolig, allvarlig och träffsäker högläsningsbok med stor igenkänningsfaktor.

4 reaktioner till “Nina och snöleoparden”

  1. Både jag och Oskar är tokiga i mysterier och detektiver så vi läser Lassemaja. Kan också rekommenderas ☺

  2. Nina och snöleoparden är bra!

    Kan tipsa om ”Lillebror och Nalle” och ”Lillebror och Billan” som också är på ungefär på samma svårighetsnivå, kanske tom lite lättare. Och ”Siri flyttar till landet”. Alla tre är toppenbra och funkar för barn från 4-5 år.

  3. Och just det, kapitelboken ”Ville och Vilda” är också en jättebra ”första kapitelbok”! Snäppet lättare än tex LasseMaja-böckerna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.