Nynnar på introt till OC

Jag hade tänkt gå och lägga mig tidigt denna vecka för att slippa åka på semester och känna mig som en trött påse med halsont. Men eftersom vi ska hyra ut lägenheten till en bekants lillebror så hetsstädade jag och Martin mellan ca 21-23 igår kväll och sen fixade jag lite administration inför resan (typ fyllde i passnummer och sånt) och vips var det midnatt och jag somnade på uppskattningsvis tre sekunder.

När jag lämnat barnen idag var det otroligt fint nere vid sjön. Den här typen av höstväder, med klara morgnar och frost i gräset, är nog årets vackraste tycker jag.

Efter jobbet ska/skulle jag egentligen på en spelning men jag fick hjälp att sälja mina biljetter så jag ska faktiskt börja packa lite, tre dagar innan avresan. Har nog aldrig hänt förr men jag vill börja resan på ett bra sätt, utan stress.

Apropå förrförra inlägget om tips. Har ni något sådant ni vill skicka med oss till Los Angeles (vi ska bo sex nätter på hotell i Santa Monica, tre på Aria i Las Vegas, en på Ace i Palm Springs och en sista på The Standard, Los Angeles) så känn er fria! Även om ni har något riktigt bra tips för packning, lång flygresa eller liknande.

Känner mig noll orolig för att flyga elva timmar med barnen, konstigt nog. Men de är så stora nu, 3,5 år och 6,5 år… Så länge vi håller oss friska tills dess kommer det bli bra.

7 reaktioner till “Nynnar på introt till OC”

 1. Två snabba Palm Springs-tips:

  Farm i downtown PS är ett jättemysigt café med superbra frukostmat. (Ace har också bra mat, det är bara så HIMLA hipsterigt.)
  farmpalmsprings.com

  Palm Springs Aerial Tramway är med på min bucket list. Tror man måste boka i förväg dock, och det är svinkallt på toppen!
  pstramway.com

   1. Om ni har tid på er och bil finns det en massa knäppa/spännande grejer inom en timme eller så från Palm Springs. Till exempel:

    Pioneertown – En ”spökstad” där de filmade western-filmer back in the day
    Integratron – En sjukt flummig struktur skapad av nån UFO-snubbe, där man kan göra ”sound baths”
    Salvation Mountain – Ett konstgjort berg mitt ute i ingenstans som är helt målat i olika pastellfärger och bibelverser. Har som en labyrint man kan gå igenom, så antar att det är kul för barn!
    Salton Sea – Kanske inte världens mest turistvänliga ställe, men ändå spännande. En konstgjord sjö mitt i öknen som var ett turistparadis på 50-talet men nu ligger nästan helt övergiven med döda fiskar överallt. Kanske inte så barnvänligt när jag tänker efter 🙂

    Alla är värda ett besök, men Pioneertown och Integratron ligger i Joshua Tree och de andra två längre österut, så det beror på hur mycket ni hinner med!

 2. Om ni kör bil så kan jag rekommendera en dagstur till Laguna Beach.
  Väldigt lugt och fint att promenera runt vid stranden/klipporna. Dessutom har staden många små konstutställning. Dom är mycket för konst i staden. Du har 2 parker där det är vanligt att pensionärer sitter i grupp och lär sig måla.
  På vägen hem kan ni åka via Newport Beach. Åk via Balboa Island, ta färjan över och parkera på andra och ströva runt längst vattnet. Riktigt mysigt med fina hus. Även trevligt att ströva runt vid Newport Pir.
  Ta Hwy 1 tillbaka till Santa Monica.

 3. Mitt erfarenhet av att flyga långt med, eh, mitt barn är att det för det mesta går superbra och att hon oftast är nöjd med att se på film och sova. Men det händer också att ”är vi framme snart ” och ”jag har tråkigt” börjar efter fem minuter. Och det är ju inte så kul när man har 10 timmar och 55 minuter kvar. Därför har jag alltid ett handbagage med böcker, pysselböcker, klistermärken, ritblock, pennor, några leksaker och whatevs hon gillar vid tidpunkten plus mer. Alltså jag älskar slimmad packning men går all in när det gäller sysselsättning till barnet för att det ska finnas många olika saker att göra om det blir väldigt rastlöst. Och ofta kommer det ju till användning ändå under en resa när man har tar det lite lugnt på hotellet, åker bil, väntar på flygplats osv. Haha så dåligt tips. Ba va det har ingen tänkt på ever att ta med något för barnen att sysselsätta sig med.

 4. Spana efter valar, sjölejon, elefantsälar och pelikaner. Med lite research går det säkert att hitta hyfsat nära LA, såg massor en bit längre norrut (längs Big Sur). Ett lite random tips är att titta på kolibris i en park med växter de gillar. Vi åkte till Rancho Santa Ana öster om LA över dagen för detta, och stannade på en outlet på vägen tillbaka.

  Ät mexburgare på Gordon Ramseys Burgr i Vegas. Och riktigt god comfort food och snabbmat på t.ex. The Cheesecake Factory och Chipotle. Nobu i Malibu jättefint, men gissar lite svårt med barn.

  Det var några snabba genom mina glasögon, blev helt pepp. Hoppas ni får en fin resa!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.