Nytt och lättläst

Jag och Juni har fått prova Rabén & Sjögrens nyheter i lättläst-kategorin. Eftersom hon tenderar att lära sig läsläxan utantill ganska snabbt och därefter rabbla/gissa den utan att ljuda så är det toppen med fler böcker att läsa.

Jag gillar att det är både små och stora bokstäver, hittills har vi gjort så att hon läst pratbubblorna och jag resten av texten, för att det inte ska bli för tungt för henne. Men snart kan vi göra tvärtom.

Här finns alla fyra nyheterna. Den stulna plånboken är Junis favorit hittills. Arve gillar att lyssna på Väck monstret, som handlar om Mary Shelley och Frankenstein. Och jag tycker Råttsvansarna är roligast.

8 svar till “Nytt och lättläst“

 1. Esther skriver: Svara

  Hej,
  Blir nyfiken på läsläxan. Hur omfattande är den och hur ofta har Juni läxa? Min dotter går också i förskoleklass (i sthlms stad) och har hittills inte haft några läxor alls. Intressant att det är så pass olika tänker jag. Eller så kommer hon få läxor snart kanske? /Esther

  1. Den är väldigt lätt och en gång i veckan. Tror det var efterfrågan från barnen som gav upphov till läxa, tror inte alla har det i förskoleklass.

 2. Tack för tipset! Reserverade genast alla på bibblan till min sexåring

  1. Hoppas ni gillar! Älskar bibblan.

 3. Cecilia skriver: Svara

  Vad kul! Har ni läst Myrstackarna, som är den första i Intresseklubben-serien? Minst lika bra som Råttsvansarna.

  1. Inte än, men det låter ju perfekt!

 4. Louise skriver: Svara

  Kan rekommendera böckerna om klass 1b (lätt att läsa, små bokstäver). Elsa slukar dessa böcker, mycket på grund av igenkänning gissar jag.

  1. Ja vad kul! Tack!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.