Sätta tulpaner och odla basilika

Jag är så glad att barnen får hålla på i trädgården hos mina föräldrar. Under sommaren har de fått vara med och ta upp morötter och potatis, de har plockat jordgubbar, planterat om tomatplantor och chili, krattat och fixat. Sånt som vi inte sysslar så mycket med hemma i lägenheten.

Vi försökte visserligen (åtminstone halvhjärtat) i somras och köpte sex fina smultronplantor. De hann dock inte få bär innan semestern så jag satte in några såna där självbevattningsbehållare och hoppades på lagom med regn på balkongen. Men julisolen var för stark och de klarade sig inte mellan vattningarna. Arve blev så otroligt ledsen när vi kom hem från semestern och det var massor av torra små bär på hans plantor, som var långt bortom räddning.

Men nu är vi i alla fall hos mamma och pappa och här torkar inget bort! Det är ordning och reda i trädgården.

Idag var det dags att sätta tulpaner inför våren. Barnen fick följa med till affären och välja färger på lökarna igår och idag planterade de dem, med gödning och allt vad det var.

Sen krattade de och plockade ett par äpplen hos grannen som är bortrest.

Jag är ändå lite peppad på att odla. Hos Impecta finns massor av olika fröer och i vår ska jag satsa på basilika och chili. Sätta dem tidigt så vi hinner skörda innan semestern. Jag är tokig i basilika och det skulle vara himla roligt att odla egen, från frön.

Ja vi får se hur det går med det projektet… det senaste på växtfronten hemma är att jag dödat en murgröna. Martin har i alla fall precis planterat om vår gigantiska monstera, alltid något.