Solkräm till barn

Tillfälle när jag känner att mina funderingar och ”problem” är extremt priviligierade: när jag ska köpa solkräm till barnen.

Jag vill ha fysikaliskt skydd (som stannar ovanpå huden) eftersom jag inte vet hur deras små kroppar fixar det kemiska solskyddet. Och jag vill inte att krämen ska göra för stor skada i sjön där de badar så jag undviker den typen av kemikalier. Vill inte heller ha för mycket eteriska oljor och annat som kan vara allergiframkallande och ofta finns i ekokrämer.

Jag vill inte ha sprayflaska eftersom jag inte vill att barnen ska inhalera solkrämen och jag tycker det är svårt att spraya med kladdiga händer. Mousse är också för kletigt och svårt att få lagom mängd tycker jag.

HERREGUD hur krånglig kan man vara?

Nåväl, det finns åtminstone ett märke som till stor del uppfyller ovanstående kriterier och det är Eco Cosmetics. Men den är så otroligt kladdig och jag vet inte hur många plagg vi förstört med den typen av kritvita solkrämer som färgar både hud, plagg och är väldigt svår att få bort från sina egna händer efteråt.

Nu hittade jag visserligen vuxenversionen: Eco Cosmetics Sun Milk och den verkar funka fint även för barn. Finns i både spf 30 och 50 och färgar inte huden. Men den är så DYR i jämförelse med till exempel apotekets egna.

Jag skulle gärna vilja kolla innehållsförteckningen i Änglamarks solkräm, men den är omöjlig att hitta.

Nåväl. Om du har tips på kräm till denna uppenbart extremt petiga person så säg gärna till!

Obs att jag använder nån gammal kräm avsedd för vuxna just nu, det viktigaste är ju att de inte bränner sig. Får alltid såna här höga ambitioner i början av sommaren… vill inte ge nån dåligt samvete med detta, alla krämer på marknaden är såklart godkända!

23 reaktioner till “Solkräm till barn”

 1. Nu känner jag mig som en dålig mamma som typ köper den billigaste på Coop. Fick inte smörja in min kompis barn med denna när jag erbjöd mig pga höll ändå på att smörja in mina. Hehe. Hon hämtade då den där du länkat till. Jag som kände mig duktig som ens smörjde in dem!!! Fan.

  1. Hahahahaha förlåt!! Ska uppdatera inlägget för har väl också den typen av kräm just nu. Är alltid ambitiös i början av sommaren.

 2. Lite samma här. Men jag har aldrig spray för det är så små partiklar. Och är tveksam till olika krämer av olika anledningar. MEN vi har ALLTID badtröjor på och Keps . Och så tar jag solstick i streck i ansiktet på barnen och på deras armar/händer.
  Mina barnhar ALDRIG bränt sig och är nu 8 och 10 år och har varit i Turkiet på sunwing 3 år, Mallis, gran canaria, Alicante och Teneriffa… förutom långa sommarlov.

  1. Ja, tyvärr. Men man får väl vad man betalar för, den ser toppen ut. Dock intressant att de låtsas att den är helt naturlig, det är svårt att göra solkräm utan kemikalier och inci-listan innehåller ju inte bara ekologiska växtoljor 🙂

 3. Vi kör den här moussen som kom som nyhet för något år sen för den är den enda barnet tycker är okej. Tror att krämer försvinner pga magiska trollkonster. Han hatar alltså all form av kräm på huden (samt sås, kanske har något med varandra att göra?)

 4. Vi använder skummet från Evy pga jag får panik av hur kladdig hon blir av vanlig kräm. Med panik menar jag att jag själv tycker det är så vidrigt att vara sådär flottig i ansiktet och att hon kanske tycker samma. Skummet överlägset bäst hittills. Enda nackdelarna är 1) man får ta mycket på typ kinder etc tycker jag för att få effekt och 2) håret blir fortfarande aningen klistrigt.

  1. Haha jag får panik av hur klistrigt skummet blir, men gillar själv att vara flottig i ansiktet så det är väl därför 🙂 Det som funkar funkar!

  1. Ja, det fattar jag att det är. Och vi använder UV-plagg i första hand, men de som finns på den svenska marknaden är ganska svettiga att ha under en dag på förskolan.

 5. Kolla COOLA! Finns tex på eleven.se. Blev dock osäker nu på om den är fysikalisk?

  1. Det är fysikaliskt och verkar toppen men en tub för 379 kronor skulle väl räcka ett par veckor för oss… Innehåller 89 ml och barn ska man smörja med ungefär en matsked per gång = 30 ml per smörjning för våra barn om jag inte räknat fel.

 6. Har en kompis som jobbar på kemikalieinspektionen och hon har rekommenderat apoteket Hjärtats egna solkräm Apolosophy för barn. Bra pris och lätt att smörja utan kladd!

  1. Är väl iofs inte fysikalisk, men tycker den är ett himla bra och prisvärt alternativ, 139kr för 125 ml.

 7. Jag läste i en broschyr för solskydd/solkräm att man ska tänka pa att använda solkräm speciellt anpassad för barn eftersom barnen har sa känslig hud (upp till tolv ar ungefär).. Om det nu stämmer vet jag inte, men nagot som jag vet med säkerhet (som någon redan har skrivit) är UV-kläder. Det finns ju toppar och t-shirtar med UV-skydd, eller hur? Jag pratar alltså inte om baddräkter nu. Har tyvärr ingen aning från vilka märken. Sugen pa att köpa iallafall.

  1. Ja men absolut, på semester har de UV-plagg från topp till tå ungefär. Det är mest på skolgården det behövs solkräm 🙂 Den jag skrev om ovan är godkänd även för barn. Tack och glad helg!

 8. Har resonerat som du. Hur tål deras kroppar solkrämen sen? Och miljön. Ja, det vet man inte. Trots att allt är
  godkänt hos apoteken. Men å andra sidan, hur mycket bryr jag mig om andras miljö när jag köper ersättning och välling till mina kids med palmolja i? Eller att den finns i typ alla skräpmat och kakor och godis som de får flera gånger per vecka ibland? Palmolja som dessutom visat sig vara cancerframkallande. Tycker det är svårt att göra avvägningar, speciellt när skälen är ekonomiska och vad som är enklast för ens vardag. Skulle aldrig orka ställa mig och laga godis varje lördag. Inte heller ha råd att köpa nån ekovälling utan palmolja med den konsumtion vi haft av det hemma. Kör och blundar och hoppas att allt annat jag gör räcker till. Tills dess, Apotekets egna pga 20% vid köp av två
  El flera produkter 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.