Sova hela nätter!

Det händer allt oftare att Arve sover en hel natt. I natt till exempel, mellan 21-07. När jag vaknade var både min förkylning och mitt lätta ryggskott bättre. Sömn alltså, det hjälper verkligen mot känslan av att vara en hundraårig hjärna i en hundraårig kropp. 

Minns ni när vi slutade med välling på natten? Glömde uppdatera om det men vi började ganska snabbt med välling igen. Det var nämligen det bästa sättet att få barnet att somna om igen, dessutom verkade han sova bättre med varm välling i magen. Igår natt var vi uppe och gjorde en flaska, efter att han vaknat och storgråtit, han hade drömt att jag hade slagit mig. Blev helt rörd av det, grät så han skakade. Men efter en flaska välling somnade han snabbt om och sov till åtta så jag kom för sent till jobbet och allt. 

Och som sagt, det är ganska ofta som han sover hela natten nu, där han ligger på en kudde mellan mig och Martin.

Två år och knappt fyra månader. 

9 reaktioner till “Sova hela nätter!”

 1. Starkt jobbat supermom. Ingen riktig sömn på två år och fyra månader. Det är värt att fira att ni tog er igenom det. Dessutom: Fortfarande gifta!

   1. haha. skrattade rakt ut åt denna kommentar cirka en millisekund efter ett ”wtf?” i min hjärna.

    grattis till sömn!!!!!

 2. Hurra! Samma händer hemma hos oss och livet återvänder på nåt vis. Efter sex år av sömnbrist. ?? Undrar ibland hur många barn jag skulle ha om sömn var garanterad? Definitivt fler.

 3. Tack återigen för inlägg som ger hopp. Min tvååring behöver sin mjölkersättning på natten. Vi har försökt ta bort men som du skriver; vi valde den enkla vägen att ge honom den då han somnar om med den direkt istället för att vara vaken på natten. Men det är ju ändå så att man får gå upp minst en gång per natt så hoppas att min son följer Arves utveckling 🙂

 4. Å när man vant sig vid sömn så kommer en utvecklingsperiod och så får man sömnbrist igen ??!

 5. Ett år kvar till sömn alltså ? Vår son snart 15 månader har fan aldrig sovit bra. Välling har tidigare varit räddningen pga somnade snabbt om men nu funkar inte den heller?! Vi har fått acceptera läget och kör i skift. Känner oss som tråkiga vänner, släktingar och medmänniskor pga orkar sällan ordna saker eller vara värdar för aktiviteter. Men men, this too shall pass….

 6. Vårt tredje barn (av fyra) är nu dryga tre år och sover fortfarande uselt 🙁 Nu har vi tvingat bort napparna i en förhoppning om förbättring. Solskenshistorier som denna ger mig hopp, så tack!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.