Tips på nyårsresa? 

Vi vill åka på en resa i december (och ja, jag vet – det är inte hållbart att flänga runt med flygplan, men nu tänker vi ändå göra det) och vill flyga så kort som möjligt. Max sex timmar, gärna kortare. Las Palmas och Teneriffa har varit toppen. Men det var också himla skönt när vi var i Nerja, utanför Malaga. Och nästan två timmar kortare med flyg. Det behöver inte vara 25 grader varmt men får gärna vara soligt. Vill inte åka till Egypten eller Dubai. Tips? Tack på förhand!

21 reaktioner till “Tips på nyårsresa? ”

 1. Hej hej från en som bor på andra sidan jordklotet och har flugit till Sverige (23 timmar i luften) sex gånger med barn i åldrarna 4 månader till 4 år. Ville bara säga att det visst går, är kanske inte så kul men om man är två föräldrar så funkar det. Allrahelst om man väljer flygbolag strategiskt så man får kvälls/nattflyg. Åk till Dubai eller nåt, verkar ju härligt. Eller ännu hellre Thailand, är fantastiskt med barn!

  1. Åh tack snälla! Allt går ju om man bara kör. Men vår prio för semester på vintern är vän mest att få tid tillsammans, hämta andan lite, slippa klä på/av overall hela tiden och att få lite ljus och sol. Arve kommer vara 1 år och 9 mån, dvs springa springa springa. Typ Thailand skulle handla så mycket om att jaga honom och försöka skydda från solen och ganska mycket dela upp sig så att en badar med Juni och en håller koll på Arve. Plus jetlag, så jobbigt. Kalla mig oerhört bekväm, men det känns liksom inte värt det.

   Det kanske ändå får bli södra Europa och lägenhetshotell med uppvärmd pool, inomhus eller utomhus. Hänga i lekparker, äta god mat, bada ibland. Väder som svensk vår…

  1. Sån dubbelmoral men vill helst inte åka på semester till Dubai, Egypten, Thailand etc pga så dåliga på mänskliga rättigheter. Dock gärna USA som väl inte heller är världens bästa land, men…

 2. Älskar Nerja! Har fått låna ett hus där några gånger och vill ständigt åka tillbaka. Vill ju säga LA, men det är så himla långt. Istanbul?

  1. LA vore HELT fantastiskt. I så fall över både jul och nyår. Så oerhört jobbiga flygtider, de jag hittat bara. Alltså Arve sitter ju stilla ca en minut. Men måste verkligen kolla upp det noggrannare. Södra Europa/LA hehe

   1. Men kom hit! Norwegian flyger ju direkt och LA är inte supersvettigt på vintern. Plus att ni har bästa guiderna. Och ni får såklart bo hos oss om ni vill (obs ej jättestort, men kärleksfullt).

 3. Nerja verkar härligt! Jag är ute efter resa till hösten med en då 1-åring och 5-åring. Kan du ge några tips? Resa/Bostad/annat?!

  1. Jag tycker att Mallorca var härligt. Vi bodde superturistigt men det gjorde liksom ingenting. Jag brukar utgå från: så kort flygresa som möjligt och gärna också kort transfer från flygplats till hotell. Sen är jag ju uppenbarligen oerhört bekväm och vill gärna bo på fyrstjärnigt hotell, tycker standarden är ganska låg i många länder. Jag kollar så att det finns hiss, att vagnen går in på rummet (ibland är dörrarna så smala), att det finns en dubbelsäng (har man barn i sängen är det så jobbigt med två enkelsängar bredvid varandra) etc. Superäventyrlig person, verkligen.

   1. Men åh, vi verkar ha precis samma inställning… Min dotter är 1 år och 9 månader nu och har 0 tålamod och springer springer. Kort transfer och 4-stjärnigt hotell på Mallis låter toppen. I vilken ort borde ni???

    Tack för en underbar blogg förresten. Tack o lov att du är tillbaka!

    Kram från en trogen bloggläsare

    1. Men vad snäll! Vi bodde på Iberostar Ciudad Blanca och det var toppen. Jag kan tom rekommendera halvpension och då älskar jag ändå att testa nya restauranger. Men det var så himla fin och varierad buffé. Kramar!

 4. Hej!

  Vi har också varit i Teneriffa i mars, Fanabe beach & tidigare har vi även varit i Nerja plus en jul på Grand Canaria. Det senare skulle jag nog inte åka tillbaka till, var inte så förtjust i stället vi bodde vi som kändes väldigt konstruerat. Skulle i så fall välja Masoplaomas som vi gjorde en dagsutflykt till & blev mycket förtjusta i. Kanske för att våra fina vildingar älskade att kasta sig i sanddynorna och se ut över ”öken”. De surfade på bara fötter, medan nöjda föräldrar övervakade & delade en kall lokal öl. Däremot tyckte vi Teneriffa var toppen! Vi åkte till teide & gick rundor i nationalparken som var fantastisk. Vi bodde på ett lägenhetshotell som var lugnare & låg bra, ganska billigt. El Duque. Därifrån hade vi promenadavstånd till fyra stränder. Jag hade nog kunnat åka tillbaka till Teneriffa. Hade så gärna velat se ön (Gomorra?) som har delar av regnskog.
  Vi har också flera gånger övervägt Madeira, har dock inte varit där.Kanske lite svalare vid den tiden?

  Skäms också för våra flygresor pga vet ju hur dumt det är. Men jag ÄLSKAR att resa…Nästa gång blir det 14 dagars båtluff på grekland. Åker om en månad. Längtar så! Lagom äventyr med 7 & 4 åring..

  Ska följa ditt inlägg, hoppas du får många fina tips:)

  1. Fniss, Gomorra..och Sodom också kanske. 😉 Förlåt, tyckte bara det lät så kul i mina öron. La Gomera heter ön, har tittat på den ett antal gånger. Visste inte att det fanns regnskog där!

 5. Flyg Norwegian till Florida. Inte jobbiga flygtider, fina och bekväma plan och ok prismässigt.

 6. Har inga barn och inget sånt tänk alls. Men om ni tycker att sex timmar flyg är okej (dvs samma som till Kanarieöarna) så rekommenderar jag Kap Verde. Ca 25 grader året runt, och på ön Sal var stränderna enorma och inte mycket folk. Liten ort (Santa Maria) dvs gångavstånd till allt. Uppvärmd pool men också underbara vågor. Inte så bra för ensamresande tjej (jag) men verkade utmärkt för familjer och par.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.