Treårskalas

Idag var det dags för Arves första födelsedagskalas för kompisar. Han fick bjuda tre barn från förskolan och två andra kompisar. Vi tyckte att kl 14-16 kändes som en bra tid, innan dess skulle han hinna sova middag i lugn och ro. För han mår fortfarande som bäst när han får sig en lur. 

Vi gjorde ett ganska enkelt kalas. Vi hyrde in en tjej med en ponny från ett stall i närheten så att barnen skulle få rida en varsin sväng runt huset. Och så hade vi en clown som trollade och gjorde ballongdjur till barnen. Skoja!! 

Arve ville ha en kokosbollstårta (jag gjorde dubbel sats av det godaste receptet på kokosbollar – tack Per Morberg!) och tryckte ned i en springform klädd med plastfolie. Sen hällde vi på grönt strössel, för Juni ville nämligen pynta tårtan som en skog. In i frysen ett par timmar och sen tog vi ut den en timme innan servering så hon fick sätta fast olika figurer och tre ljus. 

Vi köpte ballerinakakor och gifflar och blandade saft. Och så förberedde vi olika ”lekstationer” med Arves leksaker. En med duplo på mattan i vardagsrummet, en med bilar och garage vid soffan, Bamses värld i Arves rum osv. Liksom bara sorterade upp lite så det skulle kännas kul att leka. 

Vi var redo med dansstopp och knorr på grisen men ofta tycker ju treåringar att det är roligast att ”bara” leka och det funkade fint, alla sysselsatte sig och verkade ha kul. Två timmar gick förvånansvärt snabbt. Vi avslutade med en extremt enkel skattjakt utanför huset. Juni och hennes kompis hade hängt upp påsar på träd och buskar och så fick de yngre barnen leta upp och ta en varsin. 

”Vilket smart sätt att få alla att gå hem i tid” sa en mamma, och syftade väl egentligen på att det var enkelt för föräldrarna att få på barnen kläderna snabbt eftersom de ville ut och leta. Haha, ja, även om det inte var tanken så blev det onekligen så. För sen slutade ju kalaset. Och Arve var jättenöjd och glad. 

3 reaktioner till “Treårskalas”

  1. För ett ögonblick trodde jag på hästen och clownen ?
    Var igår på sexårskalas där pappan var clown och mamman pirat. Idag var vi på Överjärva gård och de marknadsförde ponny som kan komma hem till en på barnkalas för 2500 pix ?

  2. Älskar när du skämtar så här. Hann spärra upp ögonen här hemma över enkelt kalas och hyra in ponny i samma mening ?
    Det lät ett toppen 3-årskalas!

  3. Alltså min kompis HAR en kompis som har en ponny som kom till deras 4års-kalas! De bor dock inte i Stockholm… Och ingen vågade ändå rida på ponnyn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.