Ups and downs eller ”sitt i båten”

Arve är sjuk igen och efter att ha varit uppe helt snabbt med honom flera gånger i natt, för att ge vatten, nässpray, vagga i famnen etc, väckte jag Martin och sa att det var hans tur. När han svarade att han inte orkade gå upp satte jag mig i soffan med Arve och budade på några ettor i området dit jag kunde flytta för att leva som ensamstående tvåbarnsmor. Närå det gjorde jag kanske inte, men det kändes ungefär så. 

Sen vaknade Arve igen vid fem och Martin gick upp direkt och lät mig sova tills jag vaknade av mig själv efter sju nån gång. Det var såklart superskönt att sova men kanske ännu skönare att slippa vara arg/besviken.

Alltså jag är ju tokig i min man och vill alltid leva med honom, men det finns en typ av svek jag skulle ha svårt att hantera och det är att att inte ställa upp för varann när det gäller. Jag tycker till exempel att (enstaka) otrohet är ett mindre svek och skulle vara lättare att förlåta än att låta den andra dra ett tyngre lass när det är tufft. Även om jag är glad för att slippa både och. 

Sen sa jag att jag tänkte ställa in min kväll hos en kompis ikväll för att komma hem och hjälpa till med sjuklingarna. Men det behövdes absolut inte ”såklart du ska gå, det är lugnt”. 

Sjukt hur snabbt känslor kan välja från jättearg till värsta ömhet och kärlek. Småbarnsåren kan verkligen ta fram både det bästa och sämsta ur förhållandet. 

10 reaktioner till “Ups and downs eller ”sitt i båten””

 1. Hej, vad jag verkligen gillar bredden i din blogg! Och, ja, småbarnsåren alltså.. Vi var på riktigt på väg att skiljas runt första barnets ettårsdag, ingen av oss skulle palla varannan vecka med barnet och bet därför ihop. Tacksam för det! Nu när andra barnet (som varit så oerhört mycket mer intensiv) är i samma ålder känner vi oss tvärsäkra på varandra. Men, alltså, oj vad den där kärleken kan svaja under ett dygn! Sovvägrande, skrikiga sjuka barn gör inte underverk för romantiken så att säga..

 2. Ärlig text. Jag känner igen mig i det du skriver, om hur kärleken kan svaja under ett dygn. Fan, jag tycker att den kan svaja under en timme. Ibland tänker jag att det vore enklare ensam, men frågan är ju om enklare verkligen är lika med bättre? Men ja, relationer är svåra.

  1. Jättesvåra. Hittills har vi kommit ut på andra sidan av svackorna och just nu är det ganska mycket frid och fröjd. Men ändå kan allt ställas på sin spets mitt i natten.

 3. Amen!
  Min och sambons (tillika barnens far) relation är allt annat än bra just nu. Vi existerar ihop, pratar inte med varandra och det mesta känns bajs. Och jag orkar inte ta tag i det just nu, orkar inte vara den som reder upp det här (också). Min sambo är ju dessutom en-sån-som-inte-pratar. Relationssvacka i kombination med lite annat jox som känns trist + tvillingar på 2,5 år som testar oss rejält just nu. This too shall pass etc etc.

 4. Hear-hear! Hade väl stenkoll på alla 2-3:or som kom ut i på herrhagen/i haga där ett tag. Och av samma anledning! Skönt när man slutar kolla alternativt boende och det är lugnt. MEN nu så sover barnen som krattor igen och läggningarna håller på till 21.30 på kvällarna, känner på mig att jag snart är ute på hemnet igen. 🙂 (typ alla smileys som finns för att känslorna verkligen är all over the place hela tiden:)

  1. Haha, jag fattar! Vi har också en ganska harmonisk period nu, annars hade jag väl inte pallat att berätta om det tänker jag. Men man vet aldrig hur det går.

 5. Vilken igenkänning. Ville skiljas från min man i söndags efter att han anmärkt på hur lite pengar jag ”dragit in” (sic!) förra månaden. Och att Försäkringskassan ännu inte betalat ut vabb (tydligen mitt fel på någe vis). Herregud! Skulle älskat att få vara på jobbet. De få dagar jag var på jobbet dansade jag omkring med världens största leende. (Är HR-person OBS ej dansös).
  Slutade med att han påpekade att jag verkade ”jättesur” och tittade på honom som om jag undrade varför jag alls var gift med honom. (Ping härskartekniker i förhållanden).
  Jaja sen dess han ångrat sig och varit finaste mannen i världen. Tom när jag krockade bilen lite i ett staket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.