Vaccinera era barn, tack

Nu har det kommit nya fall av mässling i Sverige och även om man kan tycka att det är upp till var och en att vaccinera sina barn eller ej, så får barn sällan sprutan förrän de är 18 månader. Det innebär att de flesta spädbarn är oskyddade. 

Det här tycker jag är en bra genomgång av vaccinationsprogrammet.

13 reaktioner till “Vaccinera era barn, tack”

 1. Alltså- jag är extremt för ”din kropp- ditt val” men inte när det kommer till vaccinationer för sjukdomar som kan vara livsavgörande! Det borde finnas regleringar som styr detta- då jag själv haft en ovaccinerat barn (pga ålder, alla mina barn följer vaccinationsprogrammet från BVC) som varit så infektionskänslig (pga medfödd sjukdom) att hon dött om hon blivit smittad….så ja, jag tycker att när det gäller en sak som faktiskt påverkar liv/död för andra människor/familjer så är man otroligt egoistisk, ignorant och rent ut sagt förjävla dum om man inte vaccinerar sina barn!

 2. men jaa. håller med. en fd jobbarkompis hade med sig ett prickigt barn till jobbet en dag. på kvällen flöt de ihop och de fick fara till barnakuten som misstänkte mässling och det blev ett jäkla hallabalo för hon delade rum med en gravid, luft som bara snurrar runt, runt, runt i ett kontor osv osv. Det visade sig att det inte var mässlingen i detta fall men ändå. För att de inte vaccinerar sina barn,
  Och, när jag nu ändå är på ämnet. Ta inte med sjuka barn till jobbet. De är ju sjuka. Kollegorna kanske inte vill bli det. Jag vet att alla har mycket att göra och svårt att vara hemma osv. Men lös det. Antingen får föräldrarna lösa det på något sätt eller så får jobbet lösa det som måste lösas på jobbet.
  (oj vad arg jag var plötsligt?)

  1. Men jaaaa! Jag avskyr sjuka barn på jobb och på tex BVC etc (inte själva barnet då såklart)!
   Men att ta med ett sjukt barn till jobbet är så himla respektlöst- även om jag inte är gravid etc och inte är i ngn direkt riskzon så kanske jag inte vill bli sjuk för det! Är barnet sjukt mår både barnet och omgivningen bättre av att vara hemma- känner man att man inte kan vabba kanske man antingen får ta upp det med sin arbetsgivare eller så kanske man övervärderar sin egen insats? Jag förstår att inte alla kan vabba enkelt (min man jobbar i familjeföretaget och har skitsvårt att vabba men han måste ju ibland och så är det med det!) men har man barn så får man ju lösa det!
   Sen gillar jag inte sjuka barn på BVC, är barnet sjukt så bokar man en tid- inte kommer på den där väg- och mättiden och man hänger inte i väntrummet och leker!

   1. Vid två tillfällen har jag ringt BVC för att boka av tiden då min dotter en gång varit förkyld (inte allmänpåverkad men snorat och hostat) och en gång haft ögoninflammation, men då har de propsat på att vi ska komma ändå. De bad oss komma precis innan och inte vara så mycket i väntrummet, men att boka om tiden var det inte tal om. Kanske därför det dyker upp sjuka barn på BVC?

 3. Brrr så läskigt… Att få en vaccinmotståndare att fatta att vi vaccinerat vårt barn för att skydda andra känns ibland som att stånga huvudet i en vägg.. För egen del väcktes tankar på vaccin och deras funktion igen när jag tidigare i veckan fick veta av bm att jag har ”ett tveksamt” skydd mot röda hund. Trots att jag vaccinerats som barn och efter förra förlossningen. Alla svarar tydligen inte 100%igt på vaccinationen..

  1. Jag har exakt samma fel. Vaccinerats som barn och efter bägge förlossningarna men det biter inte på mig. Då är man tacksam över att bo i ett land där merparten ändå är immuna (tack vare vaccinet) så att risken för mina barn varit relativt låg under graviditeterna.

   1. Samma här med och jag håller med på alla punkter. Det verkar vara vanligt att röda hund-vaccinet inte funkar? Eller är det som min barnmorska sade, att skyddet finns men inte upptäcks genom blodprovet.

 4. Det var en riktigt bra genomgång! Ibland är det svårt att vara saklig i debatten, för man blir så himla arg och emotionell. Iaf jag.

 5. Men ja, är väl ngt slags i-landspåhitt det där. Idioti!

  Hade värsta nojan när vi skulle resa till Schweiz i januari, G var 12 mån & i Europa rapporterades om flera mässlingsutbrott. På Bvc erbjöd de oss faktiskt att ta sprutan innan vi åkte. (Nu blev det inte så för hon var sjuk)

  Nu när vi bor i Schweiz tillfälligt följer vi läkarnas rek här. Vaccinationsprogrammet här är mkt snabbare än i Sverige, första mässlingsprutan ges vid 12 mån. Så hon fick den direkt vi kom hit. Himla skönt!
  Om det är mkt utbrott i närheten kanske man kan tjata till sig lite tidigare vaccination??

 6. Och här har vi en med en äggallergiker till unge, som ej kan få vaccinationen pga det. Blir nåt så fruktansvärt provocerad av dessa vaccinmotståndare. Bra skrivet tycker jag.

  1. Oj, den sidan är lite läskig tycker jag. Men så känner jag mig lite tveksam till kollodialt silver etc. Har er dotter inte fått en enda spruta?

   (jag har avstått svininfluensavaccin under båda mina graviditeter och känner mig mkt tveksam till HPV.)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.