Vinterhud

Nu är det viktigt att smörja in sin barn så de slipper få torra ben och fnasröda kinder. Jag har testat en del olika krämer men Arve har fått allergiska reaktioner mot ullfett så vi kommer alltid tillbaka till Locobase till kroppen och Locobase repair till ansiktet. Ett rejält lager på kvällen så huden får läka över natten. I perioder när de avskytt att få kräm i ansiktet har jag smörjt när de sovit.

Och folk som hävdar att man inte behöver lypsyl om man inte börjar med det: har de aldrig sett nån unge med dagismun? Försvarets hudsalva funkar bra till läpparna tycker jag.

8 reaktioner till “Vinterhud”

 1. Min yngste fick alltid eländiga torrfläckar på rumpan och benen när han var yngre. Lite zinksalva på natten löser problemet på ett kick! Likadant om man är förkyld och blir fnasig under näsan av för mycket snytande. Lite zink eller inotyol på natten och huden blir som ny.

  Själv brukar jag ta till tricket med olja i duschen. Först olja, sen skrubb. Huden blir återfettad och len… Härligt.

  Och cerat…. Använd inte lypsyl! Det lägger sig bara utanpå huden eftersom det innehåller mineraloljor. Köp läppsmörja med naturliga oljor, typ body shops. Funkar oändligt mycket bättre…

 2. Decubal har ju en superfet kräm som heter typ Dry spots som jag tycker är skitbra också. Valters bm sålde in den som ”8 hour men utan lukten” och jag bara *köpte två direkt*. Jag har den på hans kinder emellanåt och på mina läppar. Jag tror att jag kanske kan ha motat fredagens dagismun (min) i grind med denna!

 3. Vi kör Locobase Repair på dagisläpparna också, funkar kanon! Smörjer på lite till natten och eventuellt ett skyddande lager på morgonen också och voilá – ingen röd clownmun! Magisk den krämen.

 4. Förlåt, men vad är dagismun? Min 2-åring började på förskola för ca 2 månader sen, så är inte helt säker på vad ni menar…:)

 5. Vi har en riktig fläckvis torring, är det Locobase repair för handsmörjning och 8 hour cream för läpparna det enda som hjälper. Försvarets hudsalva räcker inte, har vi märkt.

  Och för köldsprickor hjälper verkligen inget förutom 8 hour cream, vet inte hur vi skulle klara oss utan den. Jag har en fullstor i varje väska, dottern har ett stift och den torra sonen en resetub i sin ficka (köpte ett presentset, jättebra).

 6. Jag själv har alltid varit en torris och det enda som funkar i mitt ansikte på vintern är feta Nivea i plåtburkar. Allt annat blir gipsmaskfeeling efter nån timme. Min våta dröm under vinterhalvåret är att lägga mig i ett badkar med bodybutter och låta det sjunka in. Har inte gjort verklighet av drömmen. Än.

 7. Det som fungerar på mina läppar är Carmex. Och det blir man faktiskt inte beroende av på samma sätt som av Lypsyl. Men det pirrar och sticks lite i läpparna när man inte är van så barn kanske inte gillar det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.