Fem saker

1. Jag tycker att kronprinsessan Victorias familj är så gullig, blir alltid glad när Svensk Damtidning (som jag började följa på Facebook pga Tramsfrans) skriver om dem. Dock: även om jag i vanliga fall tycker skvaller kan vara kul, ogillar jag när tidningarna är spekulativa om Vickan och Daniel. Jag är snarare på nivån där jag vill se film från julbaket.

2. Jag önskar ingen kvinna en tuff förlossning, men när nån (i detta fall Yoga girl) säger att man ”haussar upp förlossningar” och ”att föda barn är det mest naturliga i livet!” så blir jag ändå lite provocerad. Jag gillar hela Föda utan rädsla-grejen och ser absolut fördelarna med att förbereda sig mentalt. Men jag stör mig på inställningen att man kan bestämma själv hur ens förlossning ska bli. Det är respektlöst mot alla kvinnor som varje år dör av ”det mest naturliga”. Med det sagt önskar jag henne såklart en bra förlossning. Och en smula ödmjukhet inför andra kvinnors upplevelser. (Uppdaterat: hon har visst fött nu. Skönt att det gick bra.)

3. Hos Arga tanten läste jag häromdagen om en ögonfransböjare som verkar magisk. Eftersom jag är inne i en fulperiod just nu (grattis till er som aldrig har ful-perioder, ni övriga vet vad jag menar?) kändes det som en väldigt bra investering. Räknar med att använda denna böjarnas böjare åtminstone 320 gånger närmsta året och då kommer den ju bara hamna på 1 krona per användning. Med tanke på att jag så ofta har matlåda nuförtiden ser jag den redan som finansierad.

4. Tänker inte spoila något här men Innan vi dör imponerar, sån vändning i senaste avsnittet? Jag var tvungen att se ett avsnitt Bonusfamiljen för att lugna nerverna efteråt. Båda finns på SVT Play.

5. Idag är det tre år sen min syster blev doktor. Så imponerad av henne!

9 reaktioner till “Fem saker”

 1. Åh, jag är en sån där hemsk människa som typ blev GLAD när yogagirl var tvungen att föda på sjukhus och inte hemma pga så provocerad av det hon sa. Vad är det för fel på mig?

  1. Vaaa blev det så?? Ja men jag fattar ändå, det är nåt störigt med att säga sådär, typ som om alla som upplevt vidriga förlossningar varit för dåligt förberedda.

 2. Tänkte exakt samma som Mari! Och då gillar jag ändå yoga girl 😀

  Och jaaa Innan vi dör!!!! Jävlarrr.

   1. Jag har ganska raka ögonfransar så det är verkligen ett lyft med en böjare. Men även om den här säkert är skonsammare märker jag i övrigt ingen skillnad mot en hm-böjare… inte ännu i alla fall.

  1. Den finns bara på Cow! Jag återkommer när jag testat mer än en dag men är inte helt övertygad ännu. Var dock så stressad imorse.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.