Fråga Hanna (del 3 av 3)

Bloggar

Jenny: Du verkar (som jag) läsa sjukt mycket bloggar. Vilka är dina bästa… 20?

Svar: Du har ju en av mina absoluta favoritbloggar, Jenny. Och det här skriver jag inte för att ställa mig in, men jag skulle vilja följa fler bloggar som din och Marias.  Tipsa mig gärna. För några år sen känns det som om jag läste hundra bloggar ungefär men nu är det betydligt färre. Två av de bloggar jag läst längst och där jag sällan scrollar förbi ett inlägg är Nio till fem och Hana Pee. Det är så roligt att följa personer under en längre tid.

Förlåt att det inte blir några tjugo men är så rädd att glömma nån att jag kör på ingen nämnd. Ska istället försöka bli bättre på att länka inlägg och börjar med detta underbara av Josefine.

Veronika: Vad tror du dina läsare gillar bäst med din blogg, respektive sämst?

Svar: Jag tror att läsarna gillar när de får igenkänning från egna liv samt socialrealismen man kan ana ibland. Jag tror att (åtminstone vissa) läsare ogillar tips om konsumtion och flygresor, samt tycker att jag är lite fånig ibland?

Resor

Jenny: Berätta mer om era planerade resor! Var, varför, hur, när?

Svar: Jag inser att jag inte har berättat om att vi ska till Los Angeles för att fira Martins 40-årsfest, i november. Men jag skäms så mycket för att jag väljer att flyga trots att det är så dåligt för klimatet. Jag reser av helt egoistiska skäl, såklart. Som en klimatförnekare! Men jag kan inte förmå mig att avstå när vi har möjlighet. Är redan så pirrig och uppspelt, det ska bli underbart.

Jag ska också göra en resa i jobbet, till Kenya. Ja, jag vet, skjut mig.

Peppe: Det här är lite egoistiskt, men vad vill ni göra/ser ni mest fram emot i LA? (Vill ju skissa lite på programmet)

Svar: ATT TRÄFFA ER SÅKLART! Och typ vardagsliv i Santa Monica, gå och handla, åka till stan och äta på nån härlig restaurang, gå till stranden, bada i pool…  Martin vill till Vegas ett par nätter, kanske vill ni följa med? Hjälp, vi måste verkligen få lite koll på boende snart. Skriver på messenger <3

Träning

Daniel: Hur ska jag träna för att orka springa snabbare och längre?

Svar: Hallå det var faktiskt ett frågetecken efter Jag har svaret på allt *svettig smiley*. Men ok, jag försöker. Jag tror att en del sitter i ditt huvud och att du skulle kunna ha hjälp av en riktigt bra idrottspsykolog. Du kan redan så mycket om löpning att jag har svårt att se vad du skulle kunna förändra i träningen. Har du koll på dina blodvärden förresten? Det har jag hört kan spela roll.

Skvaller

Jenny: Ditt bästa kändisskvaller!

Svar: Ett riktigt dåligt drag hos mig själv är att jag gillar att prata om andra personer. Jag avundas verkligen människor som Louise/Hej hej vardag som seriöst tränat upp sig i att inte prata (skvallrigt) om andra kvinnor, jag har alltså upplevt detta irl. Så fin egenskap. Men nu är jag som jag är och läser ibland Flashbacktrådar när nyfikenheten tar överhand. Martinas svar vid polisförhöret tycker jag är väldigt roliga. Även om det såklart måste ha varit väldigt mycket ångest runt den där händelsen.

Konsumtion/kläder

Jenny: Hur ser du ut klädmässigt i höst?

Svar: Jag har alltid ambitioner om en snyggare vardagsstil men varje morgon vill jag bara ta på mig jeans och en tröja, helst en collegetröja. Och samma jodhpurs och kappa varje dag. Ibland kommer jag kanske ha byxor med instoppat linne och kofta. Det här vet ju redan du, men alla andra vill jag tipsa om Stilkontot på instagram. Marie borde verkligen jobba med mode på heltid.

Ekonomi

Veronika: Hur mycket pengar i procent efter alla räkningar, pengar till mat etc är betalda är rimligt att spara på lönen?

Svar: Inget? Vi sparar några hundralappar var på ett konto där vi redan nu har en månadslön, netto. Det är vår buffert om något skulle hända. Men vi skulle klara oss även vid sjukskrivning och om bilen skulle krascha helt klarar vi oss utan. Banken råder en ju ofta att ha 2-3 månadslöner i buffert, minst. Ja, det är klart det vore härligt för dem om alla gjorde det. Men jag föredrar istället att amortera lite mer på bostadslånet. Jag lever ofta från lön till lön, har inget kreditkort så ni behöver ej tipsa lyxfällan, men jag har sällan mer än några hundra kvar på kontot när lönen kommer.

Livet

Snellie: Hallå! Vad händer efter döden?

Svar: Jag har ingen aning, kan inte säga att jag tror något om det. Är dock så avundsjuk på alla som tror på ett liv efter döden och älskar att läsa om nära döden-upplevelser… Och när nån jag känner dör har jag extremt svårt att tro att de bara är borta för alltid.

Inredning

Hanna: Sen på bollen men kanske hinner jag komma med i del 2! Jag behöver förvaring för mina stickningar och garn. Nåt som kan stå framme fast undangömt för små 1-åringar. Har tänkt puff med förvaring men kan inte hitta någon vettig till ok pris. Måste inte vara ikea-budget men lägger verkligen inte hur mycket som helst nu när man har små barn.
Har också sneglat på afroart-korgar men vet inte. Kan så lätt bli malplacerat om man inte får till det.
Vi bor alltså på 47 kvm, så drömmen om en fin stor möbel med mycket förvaring får vänta.

Svar: Haha jag har verkligen komplex för att jag är så dålig på inredning så det här var ju en utmanande fråga.

När du blir rik kan du ju köpa till exempel en sån här: Frank förvaringsbänk för Maze, 9 700 kronor.

Men tills dess kanske den här från Jysk kan duga? Folk som köpt den verkar väldigt nöjda enligt recensionerna och den kostar liksom 250 kronor. Annars är ju Afroarts korgar superfina, tycker du är på ett bra spår där.

TACK för alla frågor, blev så glad över att få många att klura på.

15 reaktioner till “Fråga Hanna (del 3 av 3)”

 1. Tack snälla! Ska kolla upp Jysk, verkligen bra för plånboken men vi har brun soffa (perfekt med små barn hehe) så om den finns i fler färger kanske.
  Och tack för att ni inte har miljarder i buffert. Blir så nojig så fort blondinbella och resten av världen har så mycket sparande och bloggar om hur viktigt det är. Liten buffert vill man ju ha men hallå, man kan dö imorgon. Man måste ju också våga leva lite.

  1. Men ja, man måste verkligen våga leva!

   Hmm till brun soffa vore ju den här som hittad. Om inte färgerna skär sig… https://www.bukowskis.com/sv/auctions/S194/130-louis-vuitton-koffert-tidigt-1900-tal

   Nä men den här pallen är ju också lite dyrare men inte precis i samma klass. Man köper en separat låda och ställer under http://m.lannamobler.se/sv/bankar-och-pallar/skagerak-pall-cutter-teak

   http://m.lannamobler.se/sv/korgar-och-lador/skagerak-lada-cutter-hog-teak

   Tack och kram!

   1. Hehe, jo hade man haft lite större buffert hade jag lätt slagit till på kofferten.
    Så snygg den andra, gillar verkligen!

 2. Jag KAN ha sagt YES! Rakt ut när jag såg att sista delen i Hanna svarar var här! Älskar Hanna svarar. OCH! Så har du nämnt mig!! Tack gulliga du!!!!!!!! (Och hehe det där med skvaller ja du vet vår session på stranden i somras eeeeeeehehhee men så svårt att hålla sig ju!)

 3. Ska barnen med till LAS vegas? Jag har bokat in mig och mina två på hotellet Circus Circus. Sjukt peppad!!! Tips – rumspriset på samma rum varierade mellan 200+$ och 30$ från ena dagen till den andra så om man kan välja dagar finns det tusenlappar att tjäna….

 4. Men aaaa jag missade hela frågeriet pga dålig människa. Kan du köra en till snart?

  Och hjälp känner lite att jag målat upp mig själv som ett saint hehe… låt oss säga att det finns nyanser ?

  Till sist vill jag bara säga att jag gillar din blogg pga att du är så rolig och liksom …rak? Äkta och orädd.

  Kram!

  1. Håller med Louise här, jag gillar din blogg pga:
   du är rolig
   du skriver varierat, bra och ofta
   du bjuder på dig själv och du känns äkta! ❤️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.